shutterstock 515326441

Emoties laaien hoog op tijdens bijeenkomst over opgedrongen asielzoekerscentrum in Nuenen

Politiekjul 04 2023, 15:30
Gemeente Nuenen wil 200 vluchtelingen opvangen, maar stuit op weerstand van inwoners. Meer dan 400 mensen hebben een bijeenkomst bijgewoond waar burgemeester Houben uitleg gaf over de plannen. Hoewel de meeste aanwezigen sceptisch waren, blijft de burgemeester volhouden dat de vluchtelingen geen problemen zullen veroorzaken. De discussie gaat niet over of de opvang zal plaatsvinden, maar over hoe het zal gebeuren.
Tijdens de bijeenkomst liepen de emoties hoog op. Sommige mensen verlieten de zaal omdat ze vonden dat ze geen bevredigende antwoorden kregen. Zo schrijft het ED. De gemeente heeft de bijeenkomst georganiseerd om de zorgen van de inwoners weg te nemen, aangezien ruim 2100 mensen een online petitie hebben ondertekend waarin ze hun bezorgdheid uiten over een asielzoekerscentrum.
De gemeente heeft de bijeenkomst beter aangepakt dan een eerdere inloopbijeenkomst die chaotisch verliep. Destijds waren slechts enkele omwonenden uitgenodigd en waren er geen plenaire presentaties. Deze keer konden alle geïnteresseerden zich aanmelden en waren er honderden stoelen beschikbaar. De avond werd gemodereerd door een dagvoorzitter die vragen verzamelde en de discussie leidde.
Veiligheid was een terugkerende zorg tijdens de avond. Omwonenden en clubs maken zich zorgen over de veiligheid van hun kinderen. De vraag of de vluchtelingen mannen zijn en hoe vrijwilligers hen kunnen helpen, werd met instemmend applaus ontvangen. De burgemeester benadrukte echter herhaaldelijk dat de zorgen over veiligheid ongegrond zijn. Hij gelooft dat van de 24.000 inwoners van Nuenen, de opvang van 200 ontheemden die een nieuw leven willen opbouwen geen problemen zal veroorzaken. Hij verzekerde dat eventuele overlast door een klein aantal personen aangepakt zal worden. De noodunits voor de opvang zullen naar verwachting tien jaar blijven staan, vanaf 2024, tenzij er te veel bezwaren worden ingediend.
Het debat over het azc in Nuenen zal naar verwachting blijven voortduren, aangezien er een duidelijk verschil van mening is tussen de gemeente en de inwoners met betrekking tot mogelijke problemen en veiligheidskwesties die gepaard gaan met de opvang van vluchtelingen. Deze situatie weerspiegelt een bredere trend in het hele land, waar steeds meer verzet lijkt te ontstaan tegen de verplichte vestiging van asielzoekerscentra. Met het nieuws dat opnieuw een aanzienlijk aantal asielzoekers naar Nederland komt, lijkt deze trend zich naar alle waarschijnlijkheid voort te zetten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten