bbbgaagbouwlust

Coalitieakkoord tussen BBB, VVD, GroenLinks en PvdA: Nieuwe politieke koers voor Noord-Holland

Politiekjul 04 2023, 16:30
Het politieke landschap van Noord-Holland ondergaat een opmerkelijke verschuiving, aangezien de BoerBurgerBeweging (BBB) met succes vertegenwoordigd zal zijn in de Gedeputeerde Staten. In Noord-Holland hebben BBB, VVD, GroenLinks en PvdA na intensieve onderhandelingen van maar liefst twee maanden een coalitieakkoord gesloten, zo werd bekendgemaakt door omroep NH. Hoewel de inhoud van het akkoord nog grotendeels in nevelen gehuld is, verklaarde BBB-voorzitter Ingrid de Sain dat de plannen voor de komende jaren herkenbare elementen bevatten van elke betrokken partij.
De aanpak van de stikstofproblematiek is een van de belangrijkste vraagstukken waar het akkoord zich op zal richten. Maar minstens zo urgent is de vraag hoe het akkoord de woningbouw in Noord-Holland zal beïnvloeden. Uit eerder onderzoek van NH en Kieskompas bleek namelijk dat dit het belangrijkste thema is voor de inwoners van de provincie. Er zijn ambitieuze plannen om tot 2030 maar liefst 184.000 nieuwe woningen te bouwen, maar het blijft de vraag of dit haalbaar is. Het akkoord zal aanstaande donderdag worden gepresenteerd in het Provinciehuis in Haarlem. In Drenthe zal de BBB gaan samenwerken met PvdA, VVD en CDA. De partijen hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt, en ook zij zullen hun akkoord op donderdag presenteren.
Ondanks de successen van BBB lijkt de partij van Van der Plas echter wat wind uit de zeilen te hebben verloren. Na het nieuws dat BBB openstaat voor de spreidingswet, lijkt de partij minder aantrekkelijk te zijn als het "gewenste alternatief". In de provincie Brabant zal er een coalitie worden gevormd zonder de partij van Van der Plas. Dit laat mogelijk de eerste scheurtjes zien en werpt de vraag op in hoeverre de BBB haar stevige groei kan voortzetten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten