Nationale moreel-superieure-paus Tim Hofman: 'Directie BNNVARA heeft mij beterschap beloofd!'

Nationale moreel-superieure-paus Tim Hofman: 'Directie BNNVARA heeft mij beterschap beloofd!'

Tim Hofman van BOOS is heel erg onder de indruk van het Volkskrant-verhaal over Matthijs van Nieuwkerk. Hij is, zegt hij, er heel erg van geschrokken. Maar goed nieuws: de directie heeft hem beloofd dat het vanaf nu beter gaat bij BNNVARA. Dus, ja!

Vanmorgen berichtten wij dat uit een verhaal van de Volkskrant blijkt dat Matthijs van Nieuwkerk een waardeloze vent is. Een dictator pur sang. Een sloper van mensen, van geluk, van plezier. De man heeft zich bij zijn programma DWDD echt als Kim Jong-Un gedragen. Mensen werden nog niet naar een strafkamp gestuurd, maar daar is alles dan ook wel mee gezegd.

Ja, ja, vreselijk allemaal (hoewel de betrokkenen natuurlijk ook grote jongens en meisjes hadden kunnen zijn en, niet schrikken, ontslag hadden kunnen nemen...). Maar het gekste van alles is dat iedereen binnen BNNVARA wist dat Van Nieuwkerk een stuk verdriet was... maar de directie liet het allemaal gebeuren.

Nou, goed nieuws. Tim Hofman - presentator van BOOS - laat ons weten dat we de directie niet te veel kwalijk moeten nemen. Want, en dit verwacht je niet, hij heeft met de hoge dames en heren van BNNVARA gesproken en ze hebben hem plechtig beloofd dat ze een presentator nooit meer laten wegkomen met dit soort gedrag.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

"De directie moet zorgen dat dit NOOIT meer gebeurt," schrijft Hofman op Twitter, "en ze hebben mij en de redactie van BOO ook op het hart gedrukt dat ze het daar mee eens zijn." Dus: klaar weer! Even, hop, met de mantel der liefde bedekken en overgaan tot de orde van de dag. Want, laten we wel zijn, het gaat om BNNVARA. En BNNVARA is natuurlijk een progressieve en daarom dus moreel superieure omroep. Soms moet je als mede-progressieven elkaar een handje helpen. Tolerant zijn. Zonden vergeven.

Nationale moreel-superieure-paus Tim Hofman: 'Directie BNNVARA heeft mij beterschap beloofd!'

Nepper dan deze man van BOOS worden ze niet gemaakt in de wereld. Hij is zogenaamd heel erg boos over van alles en nog wat - machtsmisbruik, gewoon misbruik, onethisch gedrag - behalve als het zijn vrienden betreft van NPO. Dan is hij opeens heel begripvol en lief. Ja, hij schrijft dat "dit nooit meer mag gebeuren," maar hij gaat er niet eens bijna met de zweep over; wat hij wel doet als het om andere zenders gaat.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer