2023 03 16

Nederlanders tegen klimaattaks op vliegen, vlees en zuivel volgens WUZ stelling van de dag van De Telegraaf

Binnenlandmrt 16 2023, 10:05
Uit een de stelling van de dag van de Telegraaf blijkt dat de meeste Nederlanders geen voorstander zijn van een klimaattaks op vliegen, vlees en zuivel. Een werkgroep ambtenaren had eerder deze week het advies gegeven om deze 'hobby's' duurder te maken om zo de klimaatdoelen van 2030 te behalen.
Deelnemers aan de peiling geloven echter niet dat het heffen van belasting op deze producten de juiste manier is om het klimaatprobleem aan te pakken. Sommigen zien het klimaatprobleem als een 'gelopen race' en vinden dat er nu meer geld besteed moet worden aan het aanpassen aan de veranderende klimaatomstandigheden. Anderen zijn van mening dat het klimaatprobleem wordt overdreven door ambtenaren die hun eigen banen willen beschermen.
Hoewel een meerderheid van de deelnemers niet gelooft dat extra klimaatmaatregelen nodig zijn, denken de meesten wel dat het kabinet het advies van de ambtenaren zal overnemen en dat de belastingen zullen worden verhoogd. Veel mensen vinden echter dat de laagste inkomens niet ontzien hoeven te worden bij deze belastingverhoging, omdat de middenklasse al genoeg heeft geleden onder de klimaatdoelen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Deze peiling weerspiegelt een groeiende weerstand onder de bevolking tegen de voorgestelde klimaatmaatregelen. Onder leiding van de BoerBurgerBeweging moet realistisch Nederland met een gepast antwoord komen op het eco-communistische advies van een klimaattaks op vliegen, vlees en zuivel. Natuurlijk verandert het klimaat en speel je daar als mens op in. Heel veel Nederlanders willen niet hun koopkracht inleveren om het klimaat te redden, omdat het algemeen bekend is dat de mens minimaal invloed heeft op klimaatverandering. Het klimaat is immers geen thermostaat waar je aan kunt draaien zodat het warmer of kouder wordt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten