whatsapp image 2023 03 16 at 005339

Thierry Baudet: 'Geweldig dat FVD in elke provincie is gekomen. Dit is een project van de lange adem'

Politiekmrt 16 2023, 10:55
Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet is tevreden met de prognoses van de NOS voor de Provinciale Statenverkiezingen en dus voor de Eerste Kamerverkiezingen. Want, zegt hij, FVD heeft bewezen een blijvertje te zijn in de Nederlandse politiek. FVD is verankerd in het land. Overal, in elke provincie, komen FVD'ers (terug) in de Provinciale Staten. En dat is het allerbelangrijkste.
"We hebben de afgelopen weken een geweldige tijd gehad," zegt Baudet tegen De Dagelijkse Standaard. "Overal waar we in het land kwamen stonden duizenden FVD'ers klaar om met ons in gesprek te gaan, om elkaar te steunen, en om elkaar het hart onder de riem te steken. Wij zijn bezig met een project dat gericht is op de lange termijn. We hebben zelf geleerd en gezien hoe nutteloos en leeg kortstondige pieken zijn. Liever groeien we gestaag terwijl we onze alternatieve zuil, om het maar even zo te noemen, verder uitbouwen." 
"Die uitbouw verloopt gestaag. We hebben Forumscholen opgezet, we hebben een eigen uitgeverij met al een paar boeken die op nummer één binnenkwamen. Via de ForumApp vinden FVD-consumenten FVD-ondernemers en omgekeerd. Dat werkt nu al, en in de komende maanden en jaren gaan we dat nog verder uitbouwen."
"Als ik zo naar de uitslag kijk zie ik dat we volgens de prognose uitkomen op 2 zetels in de Senaat en mogelijk 3 (of 4, want ze zitten er vaker naast met hun prognose). In alle gevallen ben ik tevreden. Want het belangrijkste is dat we terug lijken te komen in elke provincie. Forum is dus overal in het héle land."
Abonneer je op de Substack-nieuwsbrief van onze hoofdredacteur. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!
"Goed, dat waren de verkiezingen. Ik ga nu naar huis, want morgen moet ik weer vroeg op om deze beweging verder uit te bouwen met al die geweldige mensen die ons steunen."
Forum voor Democratie is in veel opzichten een andere partij dan wat we gewend zijn in Nederland. Alle andere partijen zijn en blijven politieke clubs. Maar FVD is een beweging van gelijkgestemden die zich gewoon niet thuisvoelen in het Nederland van de bovenonsgestelden en die er dus voor kiezen om samen een alternatief op te bouwen. Met elkaar, voor elkaar. Daarom is het natuurlijk van groot belang om inderdaad overal in het land vertegenwoordigd te zijn. En dat is FVD gelukt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten