Nederlandse Greta Thunberg: Walgelijke klimaatlobby schuift opnieuw kind naar voren om zin door te drukken

Nederlandse Greta Thunberg: Walgelijke klimaatlobby schuift opnieuw kind naar voren om zin door te drukken

Omdat het IPCC-rapport, en alle heisa die dat veroorzaakt, nog niet het gewenste effect heeft, zet de klimaatlobby álle zeilen bij. Een 14-jarig meisje heeft een 'klimaatbrief' naar demissionair premier Rutte gestuurd, maar nu blijkt de Nederlandse Greta Thunberg een trekpop van de klimaatlobby te zijn.

Klimaatdrammen
Het is ook altijd hetzelfde met die zielige klimaatlobby. Rekenmodellen en doemscenario's worden als keiharde feiten neergezet. En daarna kan op de emotie worden gespeeld.

Lief en naïef
Op die manier kan iemand als klimaatprinses Greta Thunberg uitstekend worden verdedigd. Dan is het geen 'naïef meisje' die als boegbeeld wordt gebruikt voor een stel lobbyisten, maar een 'goed ingelezen kind' dat zich zorgen maakt om de toekomst van de wereld.

De Dagelijkse Standaard

De nieuwe Thunberg
Maar Thunberg is inmiddels bijna volwassen en te bekend, dus moet er een nieuw kind verschijnen. Dit keer is het aan de 14-jarige Rosalinde Leijdekker uit Heiloo. Die schreef, zomaar uit het niets, een 'klimaatbrief' aan demissionair premier Rutte. "Ik hoop dat Rutte het probeert te begrijpen. Misschien is hij niet diegene die leeft als al deze problemen er zijn. Maar de nieuwe generatie wel, en dat is ook zijn volk", zegt ze in haar brief.

Doortrapte klimaatlobby
Maar zoals altijd het geval is bij dit soort activistische meiden, is er ook hier iets niet in de haak. Het 'onschuldige' meisje dat gewoon een betere wereld wil, blijkt volgens GeenStijl de dochter te zijn van de directeur van een klimaatlobby-investeringsfonds.

Gratis reclame
Het NRC publiceert de brief, de NOS schrijft er een artikel over en NPO Radio 1 nodigt haar uit voor een interview. Goedkopere reclame is er niet! Zij vermelden de connectie niet, of vinden het zelf waarschijnlijk niet eens relevant. Het is natuurlijk ook een mooier verhaal wanneer je kunt doen alsof 'de nieuwe generatie' opstaat tegen onrecht en zo jong al actief betrokken is bij de eigen toekomst. Jammer dat het, net als bij die Thunberg, geen relatie tot de realiteit heeft.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En zo wordt de Nederlandse Greta Thunberg dus vol ingezet door onze propaganda-verspreidende media. Wat een schok!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties