NPO-journalist Lammert de Bruin pakt kabinet aan vanwege IC-bedden: 'NUL euro geïnvesteerd. Wanbeleid!'

NPO-journalist Lammert de Bruin pakt kabinet aan vanwege IC-bedden: 'NUL euro geïnvesteerd. Wanbeleid!'

Stock photo intensive care ICU-kamer met medische apparatuur en patiënt. Foto via Shutterstock.com, Chaikom

Het is ongelooflijk, maar zo heel af en toe opent een lid van de NPO zijn of haar ogen, en wordt een beetje wakker. Vandaag geldt dit voor Lammert de Bruin, van de radio en EenVandaag. Want hij stelt nu op Twitter dat het onbegrijpelijk is dat het kabinet "NUL" euro geïnvesteerd heeft in extra IC-bedden, terwijl al anderhalf jaar bekend is dat dit wel moet. "Wanbeleid," concludeert hij alleen nog wel naïef.

Vanochtend waarschuwden ziekenhuizen in kranten dat we heel binnenkort weer te maken krijgen met ongelooflijke drukte op de IC's. Er zijn namelijk gewoon niet genoeg bedden; niet in deze tijden van een pandemie, tenminste. Geert Wilders heeft daar meteen furieus op gereageerd door terecht te stellen dat het ongekend is dat, toen hij een motie indiende om dit te voorkomen, de coalitie daar tegen stemde.

Wanbeleid

Nou, de PVV-leider is niet de enige die dit gebrek aan IC-bedden opmerkelijk vindt. Datzelfde geldt voor NPO-journalist Lammer de Bruin. Want, stelt hij, hoe kan het eigenlijk dat er welgeteld "NUL s geïnvesteerd in extra IC bedden en personeel?!"

Zijn conclusie is dat er sprake is van "wanbeleid."

Prutsers

Ondernemer en podcaster Erik de Vlieger denkt het antwoord wel te weten op De Bruins vraag. "Omdat we door prutsers geregeerd worden Lammert. Dat is nu zo langzamerhand wel duidelijk?" reageert hij.

Ah. Maar er is een klein probleem met die verklaring. Want de kans dat ál die kabinetsleden én leden van de coalitie daadwerkelijk zo "incompetent" zijn dat ze niet bevatten dat er extra IC-bedden moeten komen, is natuurlijk niet-bestaand. Zo dom kan niemand zijn; en al helemaal niet álle meest hooggeplaatste politici in ons land.

Opzet

Nee. We moeten erkennen dat het bewust beleid is. Er wordt willens en wetens voor gekozen om onvoldoende IC-bedden te hebben.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Waarom ze dat doen, dat is dan weer open voor interpretatie. Daar kunnen we van mening over verschillen. Maar we zullen toch echt toe moeten geven dat er eigenlijk wel sprake moet zijn van opzet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer