Geert Wilders veegt de vloer aan met “tekort aan IC-bedden”-angstzaaiers: ‘Vorige week stemde de coalitie tegen mijn motie’

Ziekenhuizen “waarschuwen” dat het in de herfst wéér te druk kan worden op de IC’s. Want corona. Nou, zegt Geert Wilders daarop, dat is toch wat gek, want toen hij een motie indiende om het aantal IC-bedden blijvend op te schalen stemde de coalitie daar tegen.

“Het tekort aan ic-verpleegkundigen dreigt deze herfst opnieuw de zorg te ontwrichten als het aantal covid-opnamen weer toeneemt,” bericht de Volkskrant. Daarbij wordt opgemerkt dat er zelfs ziekenhuizen zijn die dit jaar mínder IC-personeel hebben dan vorig jaar.

“Zo krijgt het Amsterdam UMC zo’n twintig fulltimeplekken niet ingevuld. Niet best. Maar we zijn er nog niet. Want “de Noordwest Ziekenhuisgroep [kampt] met een tekort van ongeveer tien voltijdmedewerkers en heeft het Medisch Spectrum Twente zo’n tien vacatures. In de praktijk betekent dit dat ziekenhuizen inleveren op het aantal beschikbare ic-bedden,” aldus de krant.

En vervolgens komt de waarschuwing: gezien de omstandigheden moeten we ernstig rekening houden met een “nieuwe golf” in de herfst of winter. Eentje die het economisch verkeer en het maatschappelijk leven wéér platlegt.

PVV-leider Geert Wilders vindt dit aanstaande tekort aan IC-bedden merkwaardig. Want hij diende onlangs een motie in om de IC’s permanent op te schalen. Maar raad eens welke partijen daar tegen stemden? Juist, de hele coalitie:

Denk daar even rustig over na, dat zelfs de zogenaamde christenen van de ChristenUnie tegen deze motie stemden. Terwijl iedereen met ook maar een beetje gezond verstand kon zien dat er een zogenaamde “nieuwe golf” aankwam als we niets deden.

Natuurlijk werd eerder ook bekend dat het kabinet het aantal IC-bedden weer terugschaalde.

Geen wonder dat er steeds meer mensen zijn die denken dat dit soort wanbeleid geen “foutje” is van de regering maar opzet. Want hoe anders kun je verklaren dat de coalitie tegen opschalen van IC’s stemt? Zoals ze in Amerika zeggen, it’s a feature, not a bug. Het is geen bijwerking, maar een beoogd effect.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wilders heeft gelijk. We worden gepiepeld.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. Dijkhof

  en geislamiseerd

 2. Nostradamus

  Vooruit zien is regeren. Wilders kan het maar wordt geboycot door extreem links, waaronder inmiddels ook de VVD. De domme lemmingen worden bang gemaakt via de M S M en blijft op extreem links, waaronder inmiddels ook de VVD, stemmen.

 3. ikweetwatikwil

  Geert Wilders heeft gelijk. Inderdaad Michael, we worden gepiepeld.

 4. J. Punt

  Een semi-permanente verblijfplaats voor buitenlanders die wegvluchtten ipv hun land verdedigen wordt binnen een weekend opgezet. Kosten noch moeite worden gespaard! Waarom niet gezellig in de AmsterdamRAI/ Lekker bij de linkse zeurkousen die dit eisen van iedereen en alles behalve van zichzelf. Het kan dus wel, haast maken, echter niet voor de bevolking, die mogen het doen met mooie praatjes en bangmakerij. Omdat het vaccinatie spek begint te stinken wordt de fictieve rampspoed nog even opgepompt.

  1. Pauline Kummer

   Verdedigen? Ik lees niets van een aanval op Afghanistan van buitenaf. Dit moet zijn “zich verzetten”

 5. LifeBuddy

  Dat de ziekenhuizen allemaal met een dikke + rekening van 9miljoen het jaar doorkomen, wordt wel toegezongen door de arische sLinkse.

 6. StemPzeweg

  100% anti wappie en pro vaccineren maar hier heeft de coalitie episch gefaald. Ziekenhuisbedden afschalen in tijden van een pandemie? Wat bezielt hun!

  1. jve89

   Succes met je spike eiwitten zou ik zeggen.

  2. usb3.0

   Dat zijn precies jou type mensen spzw, je bent een fascistische vaxinazidrammer die mede de oorzaak is van het probleem

   1. Albert Egberts

    Als usb straks ziek wordt van de corona, is hij dan zo sportief om zijn IC-bed af te staan aan een kankerpatiënt?

    1. Albert Egberts

     Ik noteer dat usb deze vraag niet beantwoordt.

    2. usb3.0

     tamil begrijpt niet dat ik verplicht betaal voor zorg en wie is tamil dan om überhaupt ook maar te opperen om medisch te discrimineren?
     Is tamil nou gewoon zo dom? ik denk het wel, maar ik zal het voor simpele zieltje tamieltje even in Jip en Janneke taal uitleggen..

     Kijk tamieltje, als je 2 bedden hebt en je hebt 2 mensen die ziek zijn en die hebben 2 bedden nodig, dan zitten de bedden vol, toch? dit snapt tamieltje wel toch…..
     Als men dan 1 bed weghaalt en men heeft nog steeds 2 zieken heeft men een probleem, en raakt men in paniek! tamieltje kan nog mee komen toch? of moeten wij het even voor je uittekenen…

     Tamieltje liegt als hij zegt dat er te weinig personeel is…

     1. Albert Egberts

      “Verreweg de meeste coronapatiënten die worden opgenomen zijn niet, of onvolledig, gevaccineerd. ”

      ht*ps://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-worstelen-met-corona-ontkenners~a57facf5/

     2. Albert Egberts

      “als je 2 bedden hebt en je hebt 2 mensen die ziek zijn en die hebben 2 bedden nodig, dan zitten de bedden vol, toch? ”

      Ja, en als die bedden vol liggen met ongevaccineerde corona-patiënten dan moeten kanker-patiënten en mensen die wachten op een open hart-operatie wachten.

     3. usb3.0

      Onzin, je bent een vaccinatiewappie die niet meer zelf na kan denken, we zien wel steeds meer vaccinatiedoden, het promoten van een experimentele vloeistof door tamil die kan leiden tot de dood is natuurlijk ziek, ziekmakend gewoon, types als tamil zijn een serieus gevaar in mijn maatschappij…

     4. usb3.0

      Nee tamil, je liegt weer, het maakt niet uit waar de bedden mee vol liggen, als de bedden weggehaald worden heb jij een probleem en dat komt niet door anderen zoals jij dat graag wil geloven maar dat komt door een absoluut falend beleid die jij zo hartstochtelijk verdedigt…
      Ik weet dat je dom bent maar dit slaat werkelijk alles..

     5. Albert Egberts

      “het maakt niet uit waar de bedden mee vol liggen”

      Als de bedden vol liggen met ongevaccineerde corona patiënten kunnen er geen andere ernstige patiënten worden opgenomen.
      Wat begrijp je niet?

     6. Monty

      ”types als tamil zijn een serieus gevaar in mijn maatschappij…”

      Types die een experimentele vloeistof promoten, noemt usbtje ‘een serieus gevaar in mijn maatschappij…’

      Volgens deze redenering zijn Trump en Biden dus echt een serieus gevaar voor de maatschappij.

      Of is volgens usb3.00000 Trump een uitzondering?

     7. usb3.0

      Nee tamil, het maakt niet uit waar de bedden mee vol liggen, wat jij perfect laat zien is de discriminatie op medische gronden en schuift dit allemaal onterecht op ongevaccineerden, ongevaccineerden zijn nooit het probleem, het afschalen van bedden is dat wel, dus het beleid zorgt ervoor dat jij ongevaccineerden de schuld kan geven dat is wat het beleid uitwerkt.. je tuint er met open ogen in, domoor

     8. usb3.0

      “Types die een experimentele vloeistof promoten, noemt usbtje ‘een serieus gevaar in mijn maatschappij…’”

      Een experimentele mRNA vloeistof waarvan de bijwerkingen niet bekend zijn en met de dood tot gevolg noem ik inderdaad een gevaar in onze maatschappij

     9. Monty

      “Types die een experimentele vloeistof promoten”

      Usbtje noemt dus de man die door velen wordt gezien als de allerbeste president ooit van Amerika ‘een gevaar voor de maatschappij’.

      Of vormt hij een uitzondering voor usbtje of ontkent usbtje dat Trump het vaccineren niet promoot?

     10. usb3.0

      Types als monty, zijn zeer warme pleitbezorgers van een experimentele mRNA vloeistof die de dood tot gevolg kan hebben…

     11. Monty

      ”Types als monty, zijn zeer warme pleitbezorgers van een experimentele mRNA vloeistof die de dood tot gevolg kan hebben…”

      Trump is ook een ‘pleitbezorgers van een experimentele mRNA vloeistof die de dood tot gevolg kan hebben’ welke hij uitdraagt aan miljoenen Amerikanen.

      Hoe noemt usbtje Tump nu?

     12. usb3.0

      monty kan zijn trumpfetisj niet onder cöntröle krijgen.
      Probeert angstvallig tamil en ook zichzelf uit de wind te houden, vaccinaziewappies tamil en wappie monty dé aanmoedigers van een experimentele vloeistof kijken niet naar zichzelf integendeel wijzen met het vingertje naar anderen…

     13. Poemien Noegien

      In gesprek gaan met de zoldersloerie is niet alleen dom het is tevens zinloos.

     14. ElGuapo

      Een groot spetterfestival van Konty die de allerdomste op vele gebieden captain kwakma bijstaat. Trieste combinatie.

     15. Monty

      Usbtje
      ”Probeert angstvallig” niet toe te moeten geven dat de ‘allerbeste president van Amerika ooit’ te moeten omschrijven als ‘gevaar voor de maatschappij’.

      Usbtje blijft maar draaien als een paling in een emmer snot.
      Liever draait hij in snot dan toe te geven dat Trump een ‘gevaar is voor de maatschappij’.

    3. Jaegelmeister

     sowieso een belachelijke suggestie, maar als we toch dit pad willen bewandelen.
     Als het mogelijk zou zijn om mijn IC bed af te staan EN daarbij volledig afstand te doen van “zorg” in NL en dus ook geen zorgpremie meer hoef te betalen. Zou ik het per direct regelen. Helaas is dit geen optie.

     1. Albert Egberts

      Heeft Jaegelmeister zich laten vaccineren?

  3. Albert Egberts

   Er zijn onvoldoende mensen om de IC-bedden in de lucht te houden, StemPzeweg.

  4. september

   Heel verstandig en wat die usb3.0 hier weer beweerd grote onzin,maar já hij weet niet beter

   1. ElGuapo

    Kwakvergaarbakje spermtember roept ook even wat.

 7. Bunky01

  Ik zou als verpleegkundige ook gillend de tent zijn uitgerend voor het basis-salaris wat er wordt betaald. Zeker als je ziet hoeveel overhead er is in de hogere (vaak overbodige) rangen.

  1. Albert Egberts

   De salarissen in de zorg zijn hoger dan in veel vergelijkbare sectoren. Zorgmedewerkers worden goed betaald. Het blijkt wel moeilijk mensen te vinden die willen worden opgeleid tot IC-verpleegkundige.

   De IC-capaciteit wordt voor een deel opgeslokt door een groep gestoorde Nederlanders die weigert zich te laten vaccineren. Gommerts wees er gisteren op dat we met het uitvoeren van de open hart-operaties en de kankeroperaties, die we nu vanwege onvoldoende IC-capaciteit niet kunnen uitvoeren, meer gezondheidswinst bereiken dan het opnemen van ongevaccineerde Covid-patiënten. We komen steeds dichter bij het punt dat we stoppen met het aanbieden van IC-zorg aan mensen die willen en wetens het risico namen met Corona te worden besmet. Het is ergerlijk dat deze groep domme Nederlanders ons zorgsysteem blijft verlammen.

   1. Stanly2000

    willenS en wetens

   2. Albert Egberts

    willen = willens

    1. Stanly2000

     Te laat!

     1. Albert Egberts

      Ach, je zag het ook.
      Dank je wel.

   3. Stanly2000

    Gommers zei ook dat NL 6 IC-bedden per 100000 inwoners heeft en Duitsland meer als 25.

    1. Brenda Welsh

     Zullen wij dan hier dan maar “groter dan” van maken? Stanislav?

     1. Stanly2000

      Van mij mag het, Ernst. Als u het maar begrijpt.

     2. ElGuapo

      Terug in je kooi alterego trekpop.

   4. usb3.0

    De salarissen zouden nog veel hoger moeten zijn tamil, jij met je vergelijkingen.

    Zuigertje tamil meent echt dat hij als gevaccineerde niet de oorzaak is van het probleem, nou dat is tamil juist wel omdat mensen als tamil echt denken dat zij het alleenrecht hebben op de vrijheden, daarnaast is het zo dat 75% is gevaccineerd dus zijn zijn het grootste probleem van de verspreidingen.
    Als er iemand dom is zijn dat al de gevaccineerden…

    Daarnaast is het afschalen van ic-bedden een groot probleem en wordt het paniekerige ic beleid in stand gehouden.

 8. ikweetwatikwil

  Natuurlijk, Takma schuift de schuld naar de ongevaccineerden. Nee Takma/Egberts het is de schuld van een falende regering.

  Daarbij , die vaccinatie is ook niet alles. Daar kan ik van mee praten.

  1. Albert Egberts

   Als de ongevaccineerden zich morgen zouden laten vaccineren is het probleem opgelost.

   Mooier kan ik het niet maken.

   1. usb3.0

    Nee hoor tamil eikelestein, je bent een pathologische leugenaar en iedereen weet dit, leest dit en begrijpt dit.
    Jij bent de oorzaak van het probleem..

    1. Pauline Kummer

     Van het Covid probleem? Dat is wel kras.

   2. september

    Er zullen altijd wel die zich niet laten vaccineren die zal je altijd houden maar veel meer die zichwel laten vaccineren.80 % wel 20% niet.Dat is geen groot probleem.En wat die usb3.0 hier weer beweerd,allemaal grote onzin,maar hij weet niet beter.

    1. Albert Egberts

     “80 % wel 20% niet.Dat is geen groot probleem.”

     Tot voor kort dachten we dat, maar met de Deltavariant is dit niet meer juist. Met name ook omdat gevaccineerden het virus kunnen verspreiden (hoewel ze zelden zelf ziek worden) blijft het virus rondgaan en belanden ongevaccineerden in het ziekenhuis.

     1. Poemien Noegien

      Tot zover de zoldersloerie.

     2. september

      Er zullen altijd wel ongevaccineerden blijven dus die 100@ halen we nooit,dat is gewoon zo

   3. ElGuapo

    “Als de ongevaccineerden zich morgen zouden laten vaccineren is het probleem opgelost.

    Mooier kan ik het niet maken.”

    Dommer kan je het ook niet maken….oh wacht dat kan wel door je alterego’s in te zetten om je afschuwelijk domme praatjes kracht bij te zetten.

 9. ikweetwatikwil

  Het zijn niet de Nederlanders die de zorg verlammen . Het zijn de binnenstromende mensen die de zorg verlammen en er niet voor betaald hebben.

 10. Albert Egberts

  De corona-wappies vormen in toenemende mate een groot maatschappelijk probleem:

  ht*ps://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-worstelen-met-corona-ontkenners~a57facf5/

  1. usb3.0

   Nee hoor tamil, fascistische typjes als jij zijn een serieus probleem in mijn maatschappij, niemand ontkent corjona maar men denkt wel verder na dan jij..

 11. Vrijedenkert

  Het aantal IC-bedden is niet het probleem en een nieuwe golf van patienten ook niet!

  Afgelopen 15 jaar alleen maar afbraak en forse teruggang in aantal beschikbare IC plaatsen dat is het probleem.
  Wat gaat de overheid doen om genoeg personeel te werven en te binden dat beschikbare bedden ook bemand kunnen worden?

 12. Antihedo

  Meer IC-bedden voor een griepje? Laat Thierry het niet horen!

  1. ElGuapo

   Echt weer een super bijdrage prop*do…..nee echt ongelooflijk….👏

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.