20220816 ukrainian flag in the netherlands

Oekraïense Derdelanders: Verkiezen luxe van Nederland boven eigen land. Dit komt niet als een verrassing toch!?

Binnenlandaug 18 2023, 11:00
Er lijkt geen einde te komen aan de absurditeiten van het Nederlandse vluchtelingenbeleid. We zagen het al met de ruimhartige verstrekking van voorzieningen en verblijfsvergunningen, maar nu heeft een nieuwe groep - de Oekraïense derdelanders - besloten de gastvrijheid van Nederland flink op de proef te stellen volgens het linkse nu.nl.
Van de bijna 3.000 derdelanders die momenteel in Nederland verblijven, heeft een schamel aantal van slechts 160 besloten gebruik te maken van het terugkeerplan van de overheid. Terwijl hun speciale status in september vervalt, kiezen de meesten ervoor de zaken op z'n beloop te laten. Een gokje wagen, hopen op een permanente plek in het Nederlandse welzijnsparadijs?
De kritiek op het terugkeerplan klinkt als een slechte plaat die blijft hangen. "Discriminatie", roept een van de derdelanders, omdat ze niet dezelfde behandeling krijgen als degenen met een Oekraïens paspoort. Maar wacht even, waren deze derdelanders niet degenen die oorspronkelijk uit een ander land kwamen en slechts in Oekraïne verbleven? De feiten zijn helder: ze zijn geen echte Oekraïense staatsburgers.
En hier in Nederland maken sommigen de vergelijking tussen de situatie in steden als Rotterdam en Kiev. Ja, er is onrust in onze steden, ook in Rotterdam net als in Kiev zijn er dagelijks explosies. Dus kunnen makkelijk terug naar West-Oekraïne of Kiev. Zou het de aantrekkingskracht van onze welvaart zijn? Het idee dat de Nederlandse staat altijd wel voor je zorgt? Dat is de magneet om hier te blijven.
Het is duidelijk dat sommige Oekraïense derdelanders de voordelen van het Nederlandse systeem hebben ontdekt. En waarom zouden ze ook teruggaan? Waarom zouden ze het risico nemen hun comfortabele leven hier op te geven voor een onzekere toekomst in een land dat ze ooit hebben verlaten?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De Dagelijkse Standaard heeft al vaker de inefficiëntie en inconsequentie van het Nederlandse vluchtelingenbeleid aan de kaak gesteld. Maar deze nieuwe ontwikkeling rond de Oekraïense derdelanders is een perfect voorbeeld van hoe ver we zijn afgedwaald van gezond verstand en rationeel beleid. De vraag is: hoe lang blijven we dit nog accepteren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten