straat lyon

Zero-emissiezones: Het nieuwe speeltje van links dat ondernemers en burgers in de knel brengt

Binnenlandaug 18 2023, 10:00
Ah, de groene droom van partijen als GroenLinks/PvdA, D66 en Partij van de Dieren. Ze zouden niets liever zien dan onze straten vol met stille, schone busjes die CO2-vrij zijn. Hun nieuwe meesterwerk, 'zero-emissiezones', komt rap dichterbij. Klinkt mooi, toch? Maar zoals gewoonlijk met linkse plannen, is de praktijk een heuse nachtmerrie voor ondernemers en de gewone man. Zelfs de NOS kan dit niet ontkennen.
Het is 2025. Je loopt door de binnenstad en ziet een busje zijn goederen uitladen. Geen zwarte rook uit de uitlaat, maar de chauffeur ziet er gestrest uit. Waarom? Omdat zijn elektrische busje moeite heeft een laadplek te vinden, de kosten door het dak gaan en het stroomnet overbelast raakt. Welkom in de zero-emissiezone!
Amsterdam, altijd voorop als het gaat om linkse experimenten, toonde onlangs hoe lachwekkend deze idealen zijn. Ze schreeuwen om duurzaamheid, maar vragen vervolgens om dieseltrucks in hun aanbestedingen. Het zou komisch zijn als het niet zo triest was. Over anderhalf jaar wordt Amsterdam een zero-emissiezone, en deze 'groene' dieseltrucks mogen hun eigen straten niet eens in. Over visie gesproken!
Uit een rondgang van de NOS bij dertien andere gemeenten blijkt ook hoe onvoorbereid zij zijn. Ze staan op het punt om geconfronteerd te worden met een vol stroomnet, stijgende kosten en een gebrek aan laadplekken. Maar laten we vooral doorgaan met deze linkse waanideeën. Wie betaalt de prijs? De ondernemer die zijn waren niet kan leveren. De burger die de stijgende kosten moet ophoesten.
Het is verbazingwekkend hoe deze partijen, die altijd roepen om 'solidariteit' en 'gelijkheid', de echte werkende mensen keer op keer in de steek laten. Ze lijken vergeten te zijn dat het Nederlandse bedrijfsleven de motor van onze economie is. Ze vergeten dat achter elke bus en vrachtwagen een gezicht zit: dat van de hardwerkende Nederlander.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
In plaats van te jubelen over hoe 'groen' en 'duurzaam' we zijn, wordt het tijd om de realiteit onder ogen te zien. Deze zero-emissiezones zijn niet meer dan een linkse droom die in werkelijkheid een nachtmerrie blijkt te zijn voor onze ondernemers. Laten we hopen dat het gezond verstand snel terugkeert voordat de schade onherstelbaar is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten