shutterstock 2239585827

De waanzin van het gasbeleid van Jetten (D66): bedrijven dreigen naar het buitenland te vluchten!

Politiekmei 19 2023, 11:00
De duurzame plannen van de overheid blijken een ware lastenverzwaring te zijn voor bedrijven en ondernemers in Nederland. Het gasbeleid van klimaatminister Rob Jetten (D66) is simpelweg waanzin en leidt tot absurde situaties. Ondernemingen worden gedwongen om snel van het gas af te stappen, anders worden ze volgend jaar geconfronteerd met nog hogere belastingen. Maar wat als het stroomnet vol zit en er geen realistisch alternatief voorhanden is? De gevolgen zijn desastreus en bedrijven worden gedwongen om figuurlijk geld te verbranden in een elektrische oven.
Neem bijvoorbeeld het verhaal van Martijn Koenders, eigenaar en directeur van Pally Biscuits in Nieuwegein. In de directiekamer van zijn bedrijf sprak hij met de Telegraaf over de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd. "Wij hebben drie ovens", vertelde hij. Deze ovens zijn maar liefst honderd meter lang. Het idee dat hij deze immense ovens op elektriciteit zou moeten laten draaien, is ronduit belachelijk.
De realiteit is dat het stroomnet simpelweg niet klaar is voor dergelijke zware belastingen. Als bedrijven massaal overschakelen op elektriciteit, zal dit resulteren in frequente stroomuitval en complete duisternis in steden als Nieuwegein. Het is duidelijk dat de overheid niet goed heeft nagedacht over de consequenties van haar beleid. In plaats van bedrijven te ondersteunen bij de overgang naar duurzame energiebronnen, worden ze geconfronteerd met onmogelijke eisen die hun voortbestaan bedreigen.
Het is begrijpelijk dat we als samenleving streven naar een duurzame toekomst en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Echter, dit moet wel op een realistische en haalbare manier gebeuren. Het is onredelijk om bedrijven te dwingen om over te schakelen op elektriciteit zonder dat er voldoende capaciteit en infrastructuur beschikbaar is. De overheid moet de benodigde investeringen doen om het stroomnet te versterken en te zorgen voor een betrouwbare en betaalbare energievoorziening.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Bovendien moeten we ons afvragen wat de impact is op de werkgelegenheid en de economie als bedrijven gedwongen worden om te sluiten of te verhuizen naar het buitenland vanwege onrealistische eisen. Nederland staat bekend om zijn hoogwaardige productiebedrijven, maar deze reputatie staat op het spel als we doorgaan met het opleggen van onhaalbare klimaatdoelen. We blijven het zeggen de mens kan het klimaat niet veranderen naar zijn wensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten