de dagelijkse standaard dh 00980

Schimmige Bilderberg Conferentie is begonnen: Premier Rutte en minister Kaag bij de 69e Bilderberg Meeting

Politiekmei 19 2023, 12:00
Premier Rutte (VVD) en minister Kaag (D66) zijn aangekomen in Lissabon voor de beruchte Bilderberg Conferentie. Een jaarlijks terugkerend evenement dat omgeven is door geheimzinnigheid en waar de elite bijeenkomt om achter gesloten deuren te discussiëren over wereldwijde zaken. Het feit dat onze premier en minister van financiën deelnemen aan dit exclusieve gezelschap roept terecht vragen op en werpt een schaduw over hun transparantie en betrokkenheid bij de Nederlandse bevolking.
De Bilderberg Conferentie, die plaatsvindt van 18 tot 21 mei in Lissabon, brengt ongeveer 130 deelnemers uit 23 landen bij elkaar. Politieke leiders, industriële experts, academici en vertegenwoordigers van de media komen hier samen om te discussiëren over uiteenlopende onderwerpen. De lijst met deelnemers is beschikbaar op de website van de conferentie, maar dat betekent niet dat alles openbaar is. Integendeel, de vergaderingen en besluitvorming vinden plaats achter gesloten deuren, ver weg van het publieke oog.
Deze geheimzinnigheid en gebrek aan transparantie roepen legitieme vragen op over de ware bedoelingen en agenda van de Bilderberg Conferentie. Wat wordt er besproken en welke invloed heeft dit op ons als burgers? Waarom zijn onze premier en minister Kaag betrokken bij dit evenement zonder dat er helderheid wordt gegeven over de uitkomsten en beslissingen die hier genomen worden?
De lijst met gespreksonderwerpen dit jaar is onthullend en verontrustend tegelijk. Van AI tot fiscale uitdagingen, van China tot Rusland, van energietransitie tot transnationale bedreigingen - dit zijn onderwerpen die grote gevolgen hebben voor de wereldorde en het leven van gewone mensen. Maar worden deze beslissingen genomen in het belang van de bevolking of slechts ter meerdere glorie van de elite?
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Het feit dat deze conferentie plaatsvindt en dat onze regeringsleiders eraan deelnemen, werpt een schaduw over de democratische processen en de transparantie van onze regering. Het voedt de reeds bestaande zorgen over de invloed van lobbygroepen en de macht van een selecte groep elites die achter de schermen opereren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten