Oh jee, Extinction Rebellion is niet inclusief genoeg: 'Bestaat vooral uit witte mensen'

Oh jee, Extinction Rebellion is niet inclusief genoeg: 'Bestaat vooral uit witte mensen'

DEN HAAG - actievoerders van ‘Extinction rebellion’ demonstreren op het plein voor de Tweede Kamer. Tijdens de demonstratie stonden onder andere vrouwen met ontbloot bovenlijf met de tekst ‘wees eerlijk’. Het Binnenhof werd door de politie en Koninklijke

Het is drama bij de klimaatactivisten, want Extinction Rebellion is niet inclusief genoeg. De beweging bestaat voornamelijk uit "witte mensen" en dat is natuurlijk niet oké!

De NRC heeft een aantal klimaatactivisten geïnterviewd en geeft daarmee een leuk inkijkje in de sneue bedoening die Extinction Rebellion werkelijk is. Deze linkse rakkers zijn namelijk niet alleen links op het thema klimaat en milieu, maar ook op andere terreinen!

De Dagelijkse Standaard

Zo vinden een aantal van hen het super belangrijk dat Extinction Rebellion diverser en inclusief wordt. Maar dat is tegelijkertijd ook weer een probleem, want zoals we allemaal weten jaagt de politie voornamelijk op gekleurde mensen. Ene Jonny (21) legt het probleem uit tegenover NRC: "We geven mensen van kleur vaak een rol waarin ze minder arresteerbaar zijn. Achter de schermen of verder weg van de actie. Dat is misschien niet zo sexy, maar agenten hebben de neiging heftiger op ze te reageren."

En door mensen van kleur achter de schermen te willen houden, kweek je nou niet bepaald een representatief en inclusief beeld voor Extinction Rebellion. Wat een dilemma! Ergens is het tegelijkertijd sneu en hilarisch, want het laat maar weer eens zien hoe racistisch en discriminerend dit soort linkse activisten eigenlijk zijn. 'Ga jij maar achteraan staan, want je bent zwart' is de boodschap. En het dan raar vinden dat de 'beweging' voornamelijk uit blanken bestaat...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En het ergste is nog dat ze menen de activisten van kleur te moeten beschermen. Alsof ze zelf niet kunnen bepalen of ze het risico op een confrontatie met de politie wel of niet aandurven! Tegelijkertijd roept één van hen dat ze het liefst een wereld zonder hiërarchie ziet. Moet je nagaan wat voor problemen dat op gaat leveren voor een organisatie als Extinction Rebellion. Wie gaat de gekleurde activisten dan nog tegen zichzelf beschermen? Oh jongens, als dát maar goed komt!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties