OMT blijft voorstander van mondkapjesplicht in OV en wil thuiswerken ”blijvend stimuleren”

OMT blijft voorstander van mondkapjesplicht in OV en wil thuiswerken ”blijvend stimuleren”

Vrouw en hondje met mondkapjes op het treinstation. Bron: Shutterstock.

Het Outbreak Management Team wil voorlopig nog niet af van de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Het thuiswerken moeten we in de nabije toekomst blijven stimuleren, zo adviseert het OMT. Wel heeft het OMT groen licht gegeven aan het kabinet om vandaag een streep te zetten door het verplichte vaccinatie- en testbewijs voor reizigers van en naar Nederland.

Het kabinet Rutte IV had liever gezien dat de mondkapjesplicht inmiddels helemaal zou worden afgeschaft. Daar durft het OMT momenteel dus nog niet aan. Dinsdagochtend komen de betrokkenen van het kabinet bij elkaar om definitieve knopen door te hakken. Zorgminister Ernst Kuipers zal vanavond geen persconferentie geven, maar de nieuwe versoepelingen later op de dag toelichten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties