windmolens

Opstandig Buurse (gemeente Haaksbergen) geeft chaotische aftrap bij overleg windmolens: 'Geen hond wil die dingen'

Binnenlandjun 16 2023, 11:00
In een broeierige sfeer vond donderdagavond in Buurse de aftrap plaats voor het overleg over windenergie en het geplande windmolenpark aan de Oude Buurserdijk schrijft Tubantia. De gemeente Haaksbergen wil de inwoners betrekken bij het vaststellen van de voorwaarden, maar er heerst onrust. "U lult maar wat", klinkt het kritisch. Burgerparticipatie lijkt voor bestuurders vaak slechts een instrument om hun eigen plannen aan de bevolking op te dringen. Het is manipulatie en heeft weinig te maken met een echt democratisch proces waarin inwoners daadwerkelijk kunnen meebeslissen en plannen kunnen terugdraaien. Gelukkig hadden de nuchtere inwoners van Buurse dat al snel door. Het verzet tegen windmolenparken in Nederland groeit.
Het overleg in Buurse begon tumultueus en de sfeer was gespannen. Inwoners uitten hun onvrede over de plannen voor het windmolenpark en stelden vraagtekens bij de noodzaak ervan. "Geen hond wil die dingen", werd er luidkeels geroepen. De gemeente Haaksbergen hoopte door middel van participatie de betrokkenheid van de inwoners te vergroten en draagvlak te creëren voor het windmolenpark, maar het lijkt erop dat dit plan niet in goede aarde valt.
De weerstand tegen windmolenparken in Nederland groeit gestaag. Veel mensen hebben zorgen over de impact van deze grote turbines op het landschap, de leefomgeving en de natuur. Ze twijfelen aan de duurzaamheid en effectiviteit van windenergie en stellen vraagtekens bij de mogelijke gezondheidsrisico's en geluidsoverlast. De kritische geluiden in Buurse zijn dan ook geen uitzondering, maar een weerspiegeling van een bredere trend.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Het lijkt erop dat veel inwoners het gevoel hebben dat hun stem niet serieus wordt genomen en dat participatie en inspraak slechts cosmetische maatregelen zijn om de schijn van betrokkenheid op te houden. De groeiende weerstand tegen windmolens is dan ook een duidelijk signaal dat er behoefte is aan een eerlijk en transparant debat, waarin de belangen en zorgen van de inwoners serieus worden genomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten