screen shot 2023 03 27 at 155923

Ouderschap boven arbeidsmarkt: Overheidsbemoeienis en gezeur van Annemarie van Gaal ongewenst!

Binnenlandmrt 27 2023, 18:00
De overheid dient zich niet te bemoeien met de keuze van vrouwen om parttime of fulltime te werken. Zakenvrouw Annemarie van Gaal en de overheidscampagne gericht op het aanmoedigen van vrouwen om meer uren te werken, tonen een zorgwekkende trend waarin de staat zich mengt in het privéleven van mensen en de balans tussen werk en gezin verder verstoort.
In Goedemorgen Nederland op NPO 1 stelt Annemarie van Gaal dat Den Haag ervoor moet zorgen dat een fulltime baan lonend is. Ze betoogt dat er een kromme stimulans is waarbij mensen onzeker zijn over wat ze extra overhouden als ze meer uren werken.
De campagne 'Meer uren werken, laat het merken' van minister Karien van Gennip (Sociale Zaken) is bedoeld om vrouwen te motiveren vaker voltijds te werken om de krapte op de arbeidsmarkt te bestrijden.
Echter, als conservatief is het verontrustend dat de staat zich hiermee bemoeit en ouders – ongeacht of het mannen of vrouwen zijn – verder weghoudt van hun kinderen. Dit is natuurlijk het onvermijdelijke gevolg als ouders die nu parttime werken fulltime gaan werken. De focus zou moeten liggen op het ondersteunen van gezinnen om hun eigen keuzes te maken en de balans tussen werk en gezin te bewaren, zonder overheidsbemoeienis.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Bovendien zou de overheid zich moeten richten op het creëren van een omgeving waarin gezinnen de vrijheid hebben om hun eigen beslissingen te nemen over hoe ze hun leven willen inrichten, in plaats van campagnes te voeren die bepaalde levenskeuzes bevorderen. Het is niet aan de staat om te bepalen hoeveel uren ouders werken, maar aan de ouders zelf om te bepalen wat het beste is voor hun gezin en kinderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten