Mark Rutte Minister President 9O1A6826

Laffe Mark Rutte ontloopt één-op-één debat met Caroline van der Plas bij Jinek

Politiekfeb 27 2023, 11:00
Premier Mark Rutte weigert in een één-op-één debat te gaan met Caroline van der Plas, de leider van BoerBurgerBeweging (BBB), bij het televisieprogramma Jinek op RTL 4. Eerder had Rutte toegezegd om met Van der Plas in debat te gaan, maar nu zegt hij dat hij geen tijd heeft vanwege campagneverplichtingen en een paar dagen weg. Deze weigering heeft bij sommigen geleid tot speculatie over zijn motivatie, waarbij een groeiende groep Nederlanders denkt dat Rutte niet in debat durft te gaan vanwege zijn falende beleid op het gebied van stikstof.
Volgens Jan Dijkgraaf is Rutte gewoon bang voor sterke vrouwen. Dijkgraaf ziet in het Brief van Jan van vandaag een patroon: ''Gaat het om vrouwen die in VVD-klasjes door de mal zijn gegaan en zijn klaargestoomd voor het politieke handwerk (een Bente Becker, een Christianne van der Wal, een Soumaya Sahla), dan weet Mark Rutte zich wel te handhaven.
Maar zodra de vrouwen met wie hij geconfronteerd wordt geen pratende robots zijn, maar echte ménsen, heeft hij een probleem.
Waarom?
Mark Rutte lijdt aan horror feminae.
Gynofobie.
Irreële angst voor vrouwen.''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De constatering van Dijkgraaf kan best weleens hout snijden. Rutte kon ook niet omgaan met IJzeren Rita (Rita Verdonk red.). Sterke vrouwen met een eigen mening dat kan Rutte niet handelen. De weigering van Rutte om in debat te gaan met Van der Plas heeft geleid tot verontwaardiging onder veel kiezers. Op sociale media wordt gesuggereerd dat Rutte bang is om geconfronteerd te worden met zijn falende stikstofbeleid en dat hij zich niet durft te verdedigen tegenover Van der Plas. Het nieuwe argument van Dijkgraaf zal door veel kiezers waarschijnlijk wel worden omarmd. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten