20211103 Tweede Kamer coronadebat 121 1

Thierry Baudet haalt uit naar Caroline van der Plas: "BBB is het CDA in een ander jasje"

Politiekfeb 27 2023, 10:00
Het verbaast Thierry Baudet helemaal niets dat Caroline van der Plas' partij BBB het radicaal-woke Regenboogakkoord heeft getekend. Dat zegt de FVD-leider vandaag tegen De Dagelijkse Standaard. Want, gaat hij verder, "Caroline en haar partij zijn gewoon een CDA, maar dan in een ander jasje."
Veel kiezers denken dat BBB een "frisse wind" is in Den Haag. Een partij die anders is dan de kartelpartijen. Daarom verbaasde het veel mensen dat BBB afgelopen weekeinde vol trots haar handtekening zette onder het radicaal-Woke Regenboogakkoord van het COC. Dit akkoord eist onder meer 'genderneutrale wc's,' wat dus betekent dat biologische vrouwen het maar moeten accepteren dat biologische mannen hun wc's gebruiken 'omdat ze zich vrouw voelen.'
FVD-leider Thierry Baudet is niet geschokt door de handtekening onder dat akkoord van BBB. 
"Dat Caroline en haar partij dat Regenboogakkoord hebben ondertekend verbaast mij niets," zegt Baudet tegen De Dagelijkse Standaard. "Ik heb haar altijd gezien voor wat ze is: CDA, maar dan in een ander jasje."
"Kijk," gaat hij verder, "Caroline is beleidsoppositie, geen systeemoppositie. Sterker nog, ze hoort bij het systeem. Ze is voor de energietransitie, voor de EU, voor de NAVO, en voor Regenboogakkoorden. Ze wil vluchtelingen in overheidsgebouwen huisvesten als er (zogenaamd) geen andere plekken voor ze zijn."
"Ideologisch is er feitelijk geen verschil tussen BBB, CDA, VVD en JA21. Het is echt van hetzelfde laken een pak. Zoals ik al zei is ze het op elk belangrijk punt in principe eens met het partijkartel. Ze wil inhoudelijk alleen op details bijschaven," legt Baudet uit.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
"Dit is helaas hoe het systeem werkt. Als het te onrustig wordt in het land zetten ze er net even een ander persoontje neer. Iemand met een wat andere houding, iemand die alles net even anders zegt. Maar het beleid blijft ook bij deze nieuwe mensen in de kern hetzelfde. Als puntje bij paaltje komt hebben die kiezers - die af willen van de oude politiek en échte veranderingen willen - daar dus niets aan."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten