Politie al drie dagen druk met woedende vluchtelingen Kamp van Zeist, COA werkt aan oplossing

Politie al drie dagen druk met woedende vluchtelingen Kamp van Zeist, COA werkt aan oplossing

Binnenlandmei 02, 17:08
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zegt te zijn geschrokken van de protesten en het geweld in de noodopvang voor vluchtelingen in Kamp van Zeist en belooft beterschap. De politie is al drie dagen op rij bezig om de situatie onder controle te krijgen.
Het gaat helemaal mis in noodopvanglocatie Kamp van Zeist en dat lijkt volledig te wijten aan het COA. De tweehonderd vluchtelingen die er worden opgevangen, zitten in erbarmelijke omstandigheden. Slaapvertrekken zonder deuren, douches zonder sloten en kou. Niet zo gek dat vluchtelingen dan door het lint gaan en de frustraties op elkaar (en de locatie) botvieren.
Het COA spreekt volgens het AD van 'kinderziektes' bij de nieuwe opvanglocatie, maar dat is nogal een understatement. Het is best begrijpelijk dat men zo snel mogelijk opvanglocaties wil openen om de vluchtelingen een plek te kunnen bieden, maar zorg dan op z'n minst dat die locatie aan de minimale eisen voldoet!
Je kunt van alles vinden van het feit dat Nederland zoveel vluchtelingen voor de kiezen krijgt en dat het kabinet er alles aan doet om ze te huisvesten. Helemaal prima. Maar áls het dan gebeurt, dan moet het wel fatsoenlijk gebeuren. Op deze manier worden vluchtelingen praktisch als beesten behandeld, kost het de samenleving geld en brokkelt het beetje draagvlak dat er nog was keihard af. Allemaal omdat men haast heeft met het creëren van opvanglocaties.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het meest debiele is nog wel dat deze opvanglocatie juist uit de grond is gestampt vanuit "humanitair oogpunt", omdat er in aanmeldcentrum Ter Apel een "onmenselijke situatie" ontstond, meldde het AD. Nou, gefeliciteerd jongens! Er is nu gewoon een tweede 'onmenselijke situatie' gecreëerd om de eerste op te vangen...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten