640px Eric van der burg

Befehl ist befehl, het kabinet gaat gemeenten verplichten asielzoekers op te vangen!

Binnenlandapr 15 2022, 10:23
Doordat Nederland denkt de hele wereld te moeten opvangen is er steeds minder plek om asielzoekers te huisvesten. Het kabinet denkt er daarom over om gemeenten te verplichten om asielzoekers op te vangen. De wal keert het schip, vol is vol!
Staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) zit met de handen in zijn haar doordat er geen plekken meer zijn om asielzoekers in Nederland te huisvesten. Gemeenten zien ook wel als zij asielzoekers voorrang blijven geven dat er dadelijk helemaal geen draagvlak meer is in de samenleving om echte vluchtelingen op te vangen. Bij veel Nederlanders leeft al het idee dat de Nederlander op de laatste plaats komt bij de overheid.
Wie gaat dadelijk bepalen waar de asielzoekers met dwang worden geplaatst? Dat kan de staatssecretaris van der Burg (VVD) zijn die deze verantwoordelijkheid krijgt of de provincies krijgen deze bevoegdheid als doorzettingsmacht. Het belooft er allemaal niet gezelliger op te worden in Nederland. De ongekozen Veiligheidsregio’s en commissarissen van de koning vragen erom. Zo hoeven burgemeesters geen verantwoordelijkheid te nemen als zij te maken krijgen met boze burgers die nog langer op een huis moeten wachten.
De oplossing is simpel. Dit probleem was er nooit geweest als Nederland vluchtelingen had opgevangen in de regio. Voor Oekraïners is dit een ander verhaal zij komen uit Europa en dat is ons continent we kunnen ze moeilijk weigeren. Voor asielzoekers moet selectie aan de poort worden toegepast. Het Verenigd Koninkrijk wil dit toepassen door een selectie te maken van asielzoekers in Rwanda. Laat Nederland dit voorbeeld zo snel mogelijk volgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten