frans timmermans

PvdA kopstukken Timmermans en Moorman willen verdere samenwerking met Groenlinks

Politiekapr 15 2022, 11:55
Frans Timmermans en Marjolein Moorman willen verdere samenwerking met GroenLinks. De PvdA kopstukken schrijven dit in een opinieartikel in de Volkskrant vanochtend. Is de eerste stap naar een fusie met de groene communisten van GroenLinks?
De hoogtijdagen van weleer van de PvdA liggen ver achter ons dat weten Timmermans en Moorman ook. Alle idealen voor de arbeider zijn verwezenlijkt. Daarom heeft de PvdA de arbeider verwisseld voor de allochtoon. Alleen je ziet vanaf de 2e generatie allochtonen dat zij ook steeds mondiger worden en niet langer afhankelijk zijn van de PvdA. Deze groep Nederlanders met een migratie-achtergrond voelt zich meer thuis bij de migrantenpartij Denk.
Frans Timmermans en Marjolein Moorman zien ook dat hun electoraat slinkt daarom zien ze een verdere samenwerking met GroenLinks wel zitten vooral met oog op de Provinciale Statenverkiezingen. Naar aanleiding van deze verkiezingen wordt ook de samenstelling van de Eerste Kamer bepaald. Als de PvdA en GL samen een vuist kunnen maken dan kunnen ze een machtsfactor van betekenis zijn is de opvatting van het duo.
''We hebben een doorbraak nodig om het land vooruit te helpen. En zo’n doorbraak forceer je alleen met vereende krachten die geloven in vooruitgang en solidariteit. Door samen je schouders eronder te zetten. Wij geloven dat verdergaande samenwerking, en zelfs verbinden met GroenLinks, die doorbraak kan zijn.’ , schrijven Timmermans en Moorman.
Er zijn signalen dat Timmermans open staat voor het partijleiderschap van de PvdA. Aangezien Timmermans altijd megalomaan denkt is een fusie met GroenLinks realistisch te noemen. Nederland heeft geen behoefte aan een communistische milieu-activistische agenda vol met woke- en gendergekte. Daarom is het van belang dat men op de patriottische flank leert samenwerken om het geluid van Timmermans te bestrijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten