dutch national police vw transporter t7

Politie: ''In 2023 een recordaantal van 141.759 meldingen met verwarde personen." Tijd voor actie!

Binnenlandjan 15 , 15:00
De Nederlandse politie staat voor een groeiend probleem: de aanhoudende toename van incidenten met verwarde personen. In 2023 bereikte dit fenomeen een alarmerend hoogtepunt met een recordaantal van 141.759 meldingen, een stijging van twee procent ten opzichte van het vorige recordjaar 2022 schrijft de Telegraaf. Dit is niet zomaar een cijfer, het is een symptoom van een dieperliggende crisis in onze samenleving.
Een blik op de historische gegevens toont een schokkende trend: in 2014 waren er 'slechts' 60.000 van dergelijke incidenten. Dit betekent dat er in minder dan tien jaar tijd meer dan een verdubbeling is geweest van deze meldingen. Wat zegt dit over de staat van ons land en onze geestelijke gezondheidszorg?
Deze stijging is deels te wijten aan de toegenomen overlast door zwervers, die in 2023 met maar liefst 22 procent steeg. Dit wijst op een groeiend probleem van dakloosheid en sociaal verval. De politie, ooit opgericht om de wet te handhaven en de orde te bewaken, wordt nu gedwongen om te functioneren als een soort maatschappelijk werker voor de ziel van de samenleving.
Het is duidelijk dat we te maken hebben met een zorgsysteem dat faalt in zijn opzet. Mensen met psychische problemen worden te vaak over het hoofd gezien of krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. De politie, hoewel zij hun best doen, zijn niet de juiste instantie om deze problemen op te lossen. Zij zijn opgeleid voor wetshandhaving, niet voor geestelijke gezondheidszorg.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dit is een wake-up call voor de politiek en de samenleving. We moeten de aandacht verleggen naar preventie en behandeling, in plaats van te vertrouwen op de politie om de brokken op te ruimen. Het is tijd om te investeren in een sterkere, meer toegankelijke geestelijke gezondheidszorg en sociale ondersteuning, voordat deze crisis verder uit de hand loopt. Het huidige systeem faalt niet alleen de verwarde individuen, maar ook de maatschappij als geheel. Het is hoog tijd dat we dit serieus nemen en de noodzakelijke veranderingen doorvoeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten