Screen Shot 2022 03 12 at 143951

Rancuneus NPO fossiel witheet: Thierry Baudets 'Het Coronabedrog' op nummer 1 in Bestsellerlijst? 'Manipulatie!'

Binnenlandmrt 12 2022, 12:54
"Literair recensent" Jeroen Vullings - dat is zo'n type dat het postmodernisme met twee armen omarmt en de rest heel erg vindt - is helemaal van de leg. Het Coronabedrog van Thierry Baudet is namelijk een nummer 1 bestseller. En dat kan en mag niet. Want Bol.com had het geband!
Bij de NPO vinden ze het helemaal niet fijn dat Thierry Baudet een nummer 1 bestseller heeft geschreven met Het Coronabedrog. Daarom hebben ze 'literair recensent' (LOL) Jeroen Vullings uitgenodigd bij Radio 1 om even met een zelf verzonnen samenzweringstheorie te komen.
Want, zegt Vullings, Het Coronabedrog werd helemaal niet verkocht op Bol.com. Dat is veruit de grootste online boekenverkoopsite van Nederland. Daarom komt Vullings tot de conclusie dat zo'n boek nooit een bestseller kan zijn, en al helemaal niet kan binnenkomen op plek 1. Niet zonder manipulatie, tenminste.
https://twitter.com/NPORadio1/status/1502587650821304322
Maar Vullings heeft goed nieuws voor alle boeken-wappies: er wordt onderzoek gedaan! Jawel, alle goede, gedreven, anti-FVD 'experts' gaan er eens even goed naar kijken. Want op eigen kracht, via je eigen achterban een bestseller schrijven? Dat kan niet. Dat hebben de boekenelites/wappies besloten en dus is het zo.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Overigens is het wel hilarisch dat Vullings zelf ook aangeeft dat áls er gebeurd is wat hij "vermoedt," dat dit dan niet illegaal is ofzo. Je mag prima boeken opkopen bij het Centraal Boekenhuis om die vervolgens op eigen houtje aan de man te brengen. Dat maakt deze "samenzweringstheorie" nóg grappiger.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1502599944401784832
Oh, en dan nog iets: ik hoorde dagen geleden al dat ze het bij AmsterdamBooks maar nauwelijks aan kunnen. Met name het leveren van boeken met "een persoonlijke boodschap" is bijna niet te doen, en ook de "gesigneerde exemplaren" vereisen van Baudet dat hij bijna 24 uur per dag doorgaat met het zetten van handtekeningen. Dit komt, niet schrikken, doordat FVD een ledenbestand heeft van 60.000 leden en heel goed in staat is om die mensen te bereiken én ze aan te moedigen zo'n nieuw boek te kopen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de enorme effectieve strategie van FVD op de socials, waar de boeken ook als hete broodjes over de toonbank gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten