83f4f121 b591 406e aced 544550b36606

Rectoren ALLE 15 Nederlandse universiteiten gaan strijd aan met activisten: 'We verbreken banden met Israël NIET'

Binnenlandjun 08, 10:00
De rectoren van alle 15 Nederlandse universiteiten hebben een open brief geschreven waarin ze Hamas-activisten vertellen dat er geen banden worden verbroken met Israël. Nu niet, nooit niet. Er is nog geen reactie van de Palestijnen-vrienden, maar het wordt ongetwijfeld hilarisch als ze de brief gelezen hebben.
"[W]at de universiteit tot een uniek instituut maakt, is onze toewijding aan academische vrijheid: de vrijheid om te kunnen onderzoeken, na te denken en te debatteren, ook als dat schuurt met onze en andermans diepste overtuigingen," aldus de rectoren in de open brief.
"Juist in de huidige situatie is de academische vrijheid van individuele wetenschappers én van instellingen van het grootste belang. Er zijn talloze manieren waarop het vreselijke conflict dat zich nu afspeelt in Gaza bekeken, gewogen en geïnterpreteerd wordt door wetenschappers, politici, burgers en betrokkenen: er ligt een geschiedenis aan ten grondslag die veel verder teruggaat dan 7 oktober 2023 of zelfs 15 mei 1948," gaan ze verder.
"Wij snappen goed dat dit niet het antwoord is dat sommigen van ons willen horen. Maar het aangaan van het open, academisch gesprek en debat, juist in deze moeilijke, polariserende tijd weegt voor ons heel zwaar," stellen ze daarop. "In vrijheid – op institutioneel en individueel niveau – willen en zullen wij onze banden met de academische wereld wegen, zoals we als academische instituten al jarenlang gedaan hebben en blijven doen."
"Wij vinden het belangrijk kritische Israëlische wetenschappers niet te isoleren, net zo goed als wij er sterk aan hechten onze Palestijnse collega’s te steunen," zeggen de rectoren daarop. "Sowieso zullen wij nooit banden met een heel land verbreken, tenzij de Rijksoverheid ons dit dwingend oplegt, zoals bij Rusland het geval was."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Natuurlijk is het hi-la-risch dat ze pretenderen voor een "open debat" te zijn. Probeer eens anti-Woke te zijn op onze universiteiten. Je wordt direct uitgekotst, ontslagen, gekleineerd, weggepest.
Maar goed, dat gezegd hebbende is het natuurlijk wél een duidelijke beslissing om pal te staan tegen de aanvallen van de Hamas-activisten. Hoe gaan de activisten hierop reageren? Ze hebben universiteiten al bezet, ze hebben al allerlei eisen gesteld. Wat nu? Worden ze nu helemáál gek, of gaan ze dan toch een stapje terugdoen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten