portraitfactorynl tweede kamer 135

Van platteland naar Europees Parlement: BBB's triomftocht naar de EU!

EUjun 07, 20:00
Nederland heeft naast de PVV nog een grote winnaar bij de Europese Parlementsverkiezingen: de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas. Volgens de laatste exitpoll gaat BBB met maar liefst twee zetels naar Brussel. Dit is een historisch moment voor de partij die nu het geluid van boeren, burgers en ondernemers ook in Europa kan laten horen.
BBB heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een kracht om rekening mee te houden. Het is hard gegaan met de boerenpartij die pas sinds 2019 bestaat. Met bestuursposities in 10 van de 12 provincies, 16 van de 21 waterschappen, en sterke vertegenwoordiging in zowel de Eerste als Tweede Kamer, staat de partij klaar om de strijd aan te gaan tegen de regeldruk en bureaucratie uit Brussel.
Campagneleider Tjeu Berlijn benadrukt dat de vrijwilligers alles op alles hebben gezet om deze overwinning te behalen. Lijsttrekker Sander Smit en running mate Jessika van Leeuwen hebben keihard gewerkt om de BBB-boodschap in alle regio’s over te brengen. Caroline van der Plas, die gisteren jarig was, reageerde emotioneel op de uitslag van de exitpolls en ziet deze overwinning als een kans om eindelijk de regeldruk vanuit Brussel te verminderen. DDS hoopt van harte dat dit BBB lukt.
Sander Smit is dankbaar voor het overweldigende vertrouwen van de kiezers en is vastbesloten om zich maximaal in te zetten voor alle inwoners van Nederland, inclusief onze boeren, tuinders, vissers en ondernemers. Jessika van Leeuwen benadrukt het belang van klimaatrealisme en voedselproductie, om toekomstige tekorten te voorkomen.
Met BBB in Brussel wil de partij zich inzetten voor het behoud van onze boeren, tuinders en vissers, en de voedselzekerheid voor burgers. Ze willen de migratiechaos en mensensmokkel stoppen door asielprocedures buiten de EU af te handelen. BBB streeft naar een afname van regeldruk en verzet zich tegen Europese belastingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.''
Een deel van Nederland heeft gesproken en de boodschap is duidelijk: BBB gaat zich inzetten voor een BBBeter Nederland en een BBBeter Europa, waar de belangen van dorpen, plattelandsgemeenten en stadswijken weer centraal staan. Het is tijd dat Europa zich weer richt op de gewone hardwerkende Nederlander, en BBB wil dagelijks in de Europese besluitvorming de stem van deze mensen laten horen. DDS wenst BBB veel succes om deze goede voornemens te gaan verwezenlijken in Brussel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten