politicians 3

Werkgevers juichen te vroeg: Eurofiele overwinning kan koude douche worden

EUjun 07, 19:00
Werkgeversorganisatie MKB-Nederland en haar voorzitter Jacco Vonhof lopen zichzelf rijk te rekenen bij BNR Nieuwsradio met de zogenaamd pro-Europese uitslag van de Europese verkiezingen. Vonhof, in zijn naïviteit, juicht de ‘pro-Europese stem’ toe en beweert dat ondernemers gebaat zijn bij een sterk Europa zonder grenzen. Wat hij echter niet begrijpt, is dat deze Eurofiele koers de Nederlandse economie op de lange termijn alleen maar schade zal berokkenen.
Vonhof is verheugd dat Nexit niet meer op de agenda stond, terwijl de PVV van Geert Wilders eerder nog voor een vertrek uit de EU pleitte. Maar deze vreugde kan weleens van korte duur zijn. De pro-Europese partijen hebben samen 16 van de 31 zetels binnengehaald, met steun van VVD en NSC opgeteld komt dit op 21 zetels. Maar wat betekent dit werkelijk voor de Nederlandse economie en de welvaart van onze burgers?
Econoom Lex Hoogduin heeft hier een kritische kanttekening bij. Hij stelt dat werkgevers vooral denken te profiteren van de subsidies uit Brussel en dat hun roep om een 'sterk Europa' leidt tot een kwetsbare reus op lemen voeten. Hoogduin heeft gelijk: de overdracht van macht naar Brussel maakt ons minder flexibel en minder in staat om in te spelen op de specifieke behoeften van ons eigen land.
Rob Roos, vertrekkend ECR Europarlementariër, voegt hieraan toe dat de D66-klimaatpolitiek, aangevoerd door Ingrid Thijssen van VNO-NCW, voorspelbaar tot energieschaarste leidt. Energie is de levensader van elke gezonde economie, en het is onverantwoord om onze toekomst in handen te leggen van een elite die niet begrijpt wat er op het spel staat.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.''
Werkgevers mogen zich dan verheugen op de pro-Europese uitslag, maar de realiteit is dat deze koers ons land verder verstrikt in de Brusselse bureaucratie. De Nederlandse economie zal onder deze Eurofiele vlag steeds meer vastlopen, met hogere belastingen en meer regelgeving als resultaat. Het is tijd dat we ons verzetten tegen deze gevaarlijke tendensen en kiezen voor een koers die de belangen van Nederland en haar burgers vooropstelt. De vreugdedans van Vonhof en consorten zal snel verstommen als de ware gevolgen van deze verkiezingsuitslag duidelijk worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten