shutterstock 1173152773

Rutte IV faalt: Onvrede groeit onder alle geledingen, Nu ook de politie!

Binnenlandjun 07, 18:00
Het wanbeleid van Rutte IV heeft een nieuwe dieptepunt bereikt. Iedereen, van burgers tot ambtenaren, is ontevreden. Nu sluiten ook de politiebonden zich aan bij de lange rij van ontevredenen. Dinsdag gaan politiebureaus 24 uur op slot vanwege de voortdurende strijd voor een fatsoenlijk vroegpensioen. Dit is een keiharde aanklacht tegen het falende beleid van deze demissionaire regering.
De politiebonden strijden al maanden voor een regeling waardoor agenten eerder met pensioen kunnen. Ondanks verschillende acties, zoals demonstraties en het niet uitschrijven van boetes voor lichte vergrijpen, blijft de regering doof voor hun eisen. Dit laat wederom zien hoe ver de politieke elite verwijderd is van de realiteit waarin onze hardwerkende agenten dagelijks opereren.
Nederlanders kunnen dinsdag geen aangifte doen op het politiebureau omdat deze voor 24 uur gesloten zijn. De vier politiebonden roepen hun leden op om de deuren op slot te doen. Het is onacceptabel dat het zover heeft moeten komen. Burgers zullen later moeten terugkomen om hun zaken te regelen. Dit is niet alleen een hinder voor de burgers, maar een noodkreet van de politie.
Volgens Maarten Brink, woordvoerder van de politiebonden, in De Telegraaf is deze actie noodzakelijk omdat eerdere acties geen effect hebben gehad. "Uiteraard betreuren wij dat het tot overlast kan leiden bij burgers, maar wij hopen op hun begrip. Veel politiemensen kunnen dit zware werk niet tot hun ruim 67ste jaar volhouden. Zij verdienen het om tijdig, gezond en betaalbaar te kunnen stoppen met dit belangrijke werk," aldus Brink.
Dit is de staat van ons land onder Rutte IV: politiemensen die dagelijks hun leven riskeren, worden genegeerd. Het falende beleid van Rutte heeft niet alleen de politie, maar ook de zorg, het onderwijs en de gewone burger in de steek gelaten. Het is tijd voor verandering, tijd voor een regering die daadwerkelijk luistert naar de behoeften van haar mensen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.''
Rutte IV heeft gefaald op alle fronten. De groeiende onvrede onder alle geledingen van de samenleving is een duidelijk signaal dat het tijd is voor een nieuwe koers. De burgers verdienen beter, de politie verdient beter, Nederland verdient beter. Schoof I staat voor grote uitdagingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten