richardmos

Richard de Mos: “Politiek proces blokkeert mijn politieke carrière”

Binnenlandnov 10 2022, 11:30
In een interview met Richard de Mos deze week vroeg DDS aan hem of we hem terugzien als kandidaat voor BVNL in de provincie Zuid-Holland of de Eerste Kamer? Tweede Kamerlid sloot hij niet uit maar statenlid en senator, in die functies zul je hem niet aantreffen omdat zijn voorkeur naar het wethouderschap gaat. Nu weten we de ware reden. 
“Voor het volstrekt legaal ophalen van wat partijdonaties word ik nu al meer dan 3 jaar achtervolgt door knotsgekke beschuldigingen van het Openbaar Ministerie. In plaats van die beschuldigingen kort na de heftige invallen in onder meer mijn woning bij de rechter hard te maken, wordt mijn politieke carrière stelselmatig gesaboteerd. Daarmee is het handelen van het OM allang een politiek proces geworden,” aldus De Mos die vindt dat er voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 duidelijkheid had moeten zijn. “Dan had ik als voorman van de grootste partij eerste locoburgemeester en wethouder in Den Haag geweest en had de kiezer waar gehad voor zijn/haar stem. Nu zit de stad opgescheept met bestuurders die de verkiezingen keihard verloren hebben en beleid waar niemand op zit te wachten. Dat raakt de democratie recht in het hart. En het maar gek vinden dat steeds minder mensen gaan stemmen en dat het vertrouwen in de politiek steeds verder afkalft”.
Maar de langslepende zaak raakt De Mos niet alleen lokaal. Ook zijn landelijke ambities moeten nu bevroren worden. “BVNL-Kamerlid Wybren van Haga had mij graag bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 als lijsttrekker van Zuid-Holland gepresenteerd. Ook op de lijst van de Eerste Kamer pronkte mijn naam als lijsttrekker op de conceptlijsten”, aldus De Mos, die vanwege de rechtszaak die in januari start heeft moeten bedanken voor de eervolle posities. “Geestelijk en fysiek kan ik het niet opbrengen om de politieke strijd aan te gaan met de gevestigde partijen, daar ik al mijn energie begin volgend jaar nodig heb om samen met advocaat Peter Plasman het enige juiste te bewerkstelligen: volledige vrijspraak en rehabilitatie van mijn persoon.”
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Van Haga stelt een vreselijk teleurgestelde De Mos tegenover zich gehad te hebben. “In het belang van Nederland had De Mos graag de kar getrokken. Hij is fel gekeerd tegen het voor boeren desastreuze stikstofbeleid en de door het kabinet opgelegde dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers. Maar in plaats te knokken voor een beter en ondernemend Nederland, staat hij vanwege een tergend langzame rechtsgang moet handen en voeten gebonden aan de zijlijn”, aldus Van Haga.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten