1. Home
  2. Klimaatverandering? Great Barrier Reef recordgroei in 36 jaar
4874440035 fc731a192c c

Klimaatverandering? Great Barrier Reef recordgroei in 36 jaar

Buitenland10 nov 2022, 10:30
De Australische autoriteiten hebben een rapport uitgebracht over één van de bekendste koraalriffen ter wereld: The Great Barrier Reef. Door de klimaatactivisten wordt ons de hele tijd voorgespiegeld dat The Great Barrier Reef dreigt te verdwijnen door klimaatverandering. Wat blijkt; The Great Barrier Reef is in 36 jaar nog nooit zo snel bij gegroeid. Dit laat volgens onderzoekers zien hoe veerkrachtig koraal is. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst.
De Telegraaf columnist Ronald Plasterk is opgetogen. Er is een recordgroei aan koraal. In 36 jaar tijd is er nog nooit zoveel koraal bijgekomen. Het Australian Institute of Marine Science meldt dat in de 36 jaar de koraalbedekking daar nog nooit zo hoog is geweest. De groei is volgens het onderzoeksrapport te verklaren door de relatief goede levensomstandigheden voor de koraalpoliepen. Dit zijn de kleine beestjes die samen het koraal vormen. Er waren weinig verwoestende cyclonen. Ook waren er minder koraaletende doornenkronen.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Dit bewijst volgens de wetenschappers hoe sterk en veerkrachtig het koraal is als er niet teveel ernstige verstoringen plaatsvinden. Het snelle herstel komt vooral door de Acropora koralen. Deze soort groeit snel en is inmiddels de meest voorkomende in het Great Barrier Reef. Dit geeft hoop voor de toekomst. We zijn erg benieuwd wanneer dit goede nieuws bij Nieuwsuur wordt gebracht. Of valt dit niet in het gewenste narratief? Natuurlijk weten wij het antwoord wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten