shutterstock 1703999134

RIVM: 'Najaarsgolf mogelijk begonnen', 'experts' raden nog steeds mondkapjes aan

Binnenlandsep 27 2022, 19:00
De najaarsgolf van het coronavirus is mogelijk alweer begonnen. Dat stelt het RIVM. En dat betekent ook dat menig 'expert' weer een duit in het zakje wil doen, door ineffectieve maatregelen aan te raden. De opkomst voor de nieuwe herhaalprikcampagne valt namelijk ook vies tegen.
Het is weer tijd voor desinformatie en allerlei onderhandse manieren om de Nederlandse burger angst aan te jagen. Ziekenhuizen merken namelijk een stijging in de coronacijfers op, maar maken nog altijd geen onderscheid tussen coronapatiënten en patiënten met corona. Hoe erg de situatie is blijft dus volkomen giswerk. En ach, waarom duidelijkheid scheppen over de ziekenhuiscijfers als mensen nu misschien eerder geneigd zijn om 'het zekere voor het onzekere' te nemen?
Viroloog Bert Niesters (lol) baalt ervan dat de overheid dit keer liever geen maatregelen neemt. En weet je wat je dan als viroloog het beste kunt doen? Mensen adviseren om weer mondkapjes te gaan dragen op drukke plekken (via De Telegraaf). Want ach, waarom mensen niet gewoon adviseren om drukke plekken zoveel mogelijk te vermijden? En waarom nog steeds mondkapjes adviseren wanneer al lang en breed duidelijk is dat coronavirusdeeltjes zo'n lap stof gewoon moeiteloos passeren? Niesters doet er zelfs nog een schepje bovenop door weer te adviseren om de handen goed te wassen. Want hoewel het virus zich voornamelijk via de lucht (aerosolen) verspreidt, en niet lang overleeft op oppervlakten, moet u toch een béétje het gevoel hebben dat u er alles aan hebt gedaan om virusoverdracht te voorkomen!
Zijn collega Ab Osterhaus doet ook een duit in het zakje, maar heeft er geen vertrouwen meer in dat een nieuwe opleving van het virus echt tegen te houden is. Hij propageert nog steeds hetzelfde achterhaalde idee dat een coronavaccinatie het risico op virusverspreiding kan verminderen. Dat zijn mooie woorden voor 'misschien levert het 0,5 procent minder kans op'. Zijn argument voor de 'noodzaak' voor een nieuwe vaccinatieronde is inmiddels ook niet meer dan 'misschien gaat het wat personeelsuitval tegen'.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De urgentie is zelfs bij deze virologen inmiddels ver te zoeken. Hoest en nies een keer in je elleboog, bezoek nog steeds drukke plekken maar draag dan wel een mondkapje. En neem die prik zodat bedrijven niet wegens personeelstekort hoeven te sluiten... Je voelt de energie bij deze mensen er gewoon uitvloeien. Corona stelt niets meer voor en de najaarsgolf zal wel meevallen. Je hoort ze bijna smeken: 'Maar doe nou maar gewoon nog een beetje mee... alsjeblieft...'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten