screen shot 2022 09 21 at 11

Verrassing: Noord-Koreanse percentages bij Russische referenda, bijna iedereen 'stemt' voor aansluiting bij Rusland

Buitenlandsep 27 2022, 17:00
De referenda in de vier bezette Oekraïense regio's wijzen uit dat een hélé overgrote meerderheid van de inwoners bij Rusland wil horen. Dat is natuurlijk een wonderbaarlijke verrassing die absoluut niemand had kunnen voorspellen!
De Russen geven alvast een voorlopige uitslag na tellen van ongeveer een kwart van de stemmen. 98 procent van de bevolking van Zaporizja zou voor hebben gestemd en in de regio Cherson bijna 97 procent. Ook in de 'Volksrepublieken' Donetsk en Loegansk zou bijna 98 procent voorstander zijn van aansluiting bij Rusland, meldt de NOS.
Dit gaat in de praktijk betekenen dat Rusland de regio's annexeert en Oekraïne dus straks bij het heroveren van de eigen regio's Russisch grondgebied aanvalt. Dan wordt het maar de vraag of de verse Russische soldaten, zo'n 300.000, de boel kunnen 'verdedigen'.
Mocht Oekraïne daadwerkelijk winst boeken, iets wat met voldoende steun prima mogelijk lijkt, dan heeft Rusland nog maar een paar opties. De eerste is het overgaan tot een algehele mobilisatie. Het lijkt er namelijk op dat de slecht uitgeruste nieuwe soldaten van Rusland nou niet bepaald staan te popelen om te sterven aan het front. Bij het eerste contact met de vijand zullen er veel soldaten deserteren. Dan legt dat natuurlijk nog meer druk op Poetin om nóg meer rekruten naar het front te sturen. Mocht het echt te snel te slecht gaan voor Rusland, dan kan men overgaan tot de inzet van tactische kernwapens.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Maar wat waarschijnlijker lijkt is een situatie waar Rusland en Oekraïne in een langlopende loopgravenoorlog belanden. In dat geval zou Europa eenzelfde soort situatie krijgen als in Azië het geval is, namelijk een eigen 'Noord- en Zuid-Korea', maar dan West- en Oost-Oekraïne.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten