30497254362 a05809a151 c

Rotterdamse raadsleden lopen weg bij stemmingsproces: Weigeren Jodenhaat te veroordelen

Binnenlandokt 13 2023, 13:00
Het is werkelijk onvoorstelbaar waar we getuige van zijn in de gemeenteraad van Rotterdam. De verhalen hierover doen bijna surrealistisch aan. In een bizarre gang van zaken hebben de raadsleden van PvdA, GL, D66, Volt, 50PLUS, SP en de Partij voor de Dieren gisteren de zaal verlaten in een ultieme poging te voorkomen dat de motie 'Veroordeel steun aan Jodenhaat' kon worden aangenomen.

!!!!! Jongens er vallen echt te veel maskers te snel af nu hoor. PvdA, GL, D66, Volt, 50PLUS, SP en Dieren zijn weggelopen om stemming over een motie tegen jodenhaat onmogelijk te maken in 010

Peter Groenendijk
Peter Groenendijk
@groenendijkp

Niet eerder gezien: groot aantal raadsleden verlaat de zaal bij de stemming over de motie 'Veroordeel steun aan Jodenhaat'. Fracties willen geen kant kiezen in het conflict en weigeren te stemmen. Uitslag ongeldig. (Denk en BIJ1 stemden tegen.)

Image
Image
1.8K
Reply
Ja, u leest het goed! Raadsleden, verkozen door het volk, hebben de stemming over een motie die haat onder de Joodse bevolking veroordeelt, gesaboteerd. Kunnen we het dan nog steeds verrassend noemen dat de uitslag ongeldig is verklaard?
Denk en BIJ1 - hoe kan het ook anders - stemden tegen de motie. Maar laten we ons eens richten op de partijen die er liever voor kozen om het hazenpad te kiezen dan hun stem uit te brengen. Waarom zouden deze partijen, die zichzelf zo graag profileren als hoeders van tolerantie en antidiscriminatie, weigeren hun steun uit te drukken voor de Joodse gemeenschap?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor Néderland. O´nze belangen moeten gediend worden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons Néderland en haar belangen te verdedigen. Elke dag weer.
Het is overduidelijk dat er iets ernstigs mis is. Deze situatie laat zien hoezeer de maskers zijn gevallen. Het wordt tijd dat we als samenleving de vraag durven te stellen: wie vertegenwoordigen deze partijen écht? En vooral, is dit werkelijk het soort leiderschap dat we willen van degenen die ons beleid vormgeven? We moeten deze bizarre loop van zaken blijven aankaarten en kritisch blijven op degenen die we aan de macht hebben toevertrouwd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten