Zum Kotzen! Gewetenloos GroenLinks raadslid David Jimmink gebruikt Rotterdamse tragedie om zijn klimaatpunt te maken

Zum Kotzen! Gewetenloos GroenLinks raadslid David Jimmink gebruikt Rotterdamse tragedie om zijn klimaatpunt te maken

Binnenlandsep 29, 11:00
In wat velen beschouwen als een nieuw dieptepunt in de politieke retoriek in Nederland, gebruikte de vicefractievoorzitter van GroenLinks in Houten, David Jimmink, de tragedie van gisteren in Rotterdam om zijn politieke agenda te bevorderen. Rotterdam werd donderdag overschaduwd door het ondenkbare: drie mensen verloren hun leven door schietincidenten. Een tragedie die het hele land schokte.
Echter, in plaats van medeleven en respect te tonen, besloot Jimmink de tragedie te kapen voor zijn klimaatagenda. In een smaakloze tweet legde hij een verband tussen de tragedie en de zogenaamde 'ontwrichting door de klimaatcrisis'. De implicatie? Dat klimaatverandering nog meer slachtoffers zal eisen dan dergelijke gewelddadige incidenten.
Het is een verontrustende trend dat sommige politici, vooral aan de linkerkant van het spectrum, bereid lijken te zijn om elk middel te gebruiken om hun punt te maken, zelfs als dat betekent dat ze misbruik maken van nationale tragedies. Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag verwoordde de verbijstering en verontwaardiging van velen perfect met zijn reactie op de tweet.
De grote vraag die nu in de lucht hangt, is hoe GroenLinks als partij zal reageren. Zullen ze afstand nemen van Jimmink's uitspraken, of wordt dit het nieuwe normaal voor de partij?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Het is essentieel voor de integriteit van de Nederlandse politiek dat partijen en politici de menselijke waardigheid respecteren, zelfs in het heetst van het debat. Het gebruik van tragedies voor politieke doeleinden is een gevaarlijke weg om in te slaan. Het is te hopen dat GroenLinks dit beseft en de nodige stappen onderneemt. Helaas zien we steeds vaker dat politici zoals Frans Timmermans (GL-PvdA) zulke tragedies misbruiken voor politiek gewin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten