shutterstock 1840431526

LOLWUT-peiling?! Frans Timmermans gaat KEIHARD AF: GroenLinks/PvdA -7!

Politieksep 05 2023, 15:00
Hahahaha jongens, het is vandaag lachen, gieren, brullen. Uit een nieuwe peiling van EenVandaag blijkt namelijk dat GroenLinks/PvdA in korte tijd maar liefst 7 virtuele zetels heeft ingeleverd. Frans Timmermans heeft daardoor niet eens bijna uitzicht op het Torentje. Wat sneu!
Volgens de nieuwe peiling van EenVandaag heeft Timmermans enorm veel schade opgelopen door de overstappers naar BBB én de aankondiging van Pieter Omtzigt dat hij een eigen partij is begonnen. Want waar PvdA-GroenLinks bij de vorige peiling van deze NPO-onderzoeker nog kon rekenen op 27 zetels, blijven er daar nu nog maar 20 van over. Daarmee is 'Verenigd Links' de derde groepering van het land... op grote afstand van de nummers één en twee.
Wie die nummers één en twee zijn, vraagt u? Nou, op plek twee staat de VVD. Ja, dat lees je goed. Dilan Yesilgöz doet het om volstrekt onbekende redenen heel aardig. Als VVD-leider zet zij haar partij op 26 virtuele zetels. Iedereen die haar kent en een beetje volgt weet dat dit waanzinnig is - dit mens kan namelijk werkelijk niets - maar blijkbaar maakt dat de Nederlandse kiezer bar weinig uit. Yesilgöz is door de VVD en WNL benoemd tot premierskandidaat, en dus doet ze het best aardig.
Maar de VVD is niet de grootste partij. Nee, die eer gaat naar Nieuwe Sociaal Contact. NSC. Van Pieter Omtzigt. Die club staat namelijk op 27 virtuele zetels. Dat zijn er minder dan bij Maurice de Hond, maar aangezien EenVandaag een marionet is van het partijkartel is dat nog best een prestatie.
Na die drie partijen strijden BBB en PVV met elkaar om de vierde plaats. Ze staan allebei namelijk op 15 virtuele zetels. Gezien het aantal overstappers naar BBB én hun populaire premierskandidaat is dat opvallend te noemen... en het is wat mij betreft reden om écht aan deze peiling te twijfelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen ooit zijn. Steun ons! Doneer aan DDS en help ons deze verkiezingen met gestrekt been in te gaan!
Daarachter komen D66 met 10 zetels en de Partij voor de Dieren met 9. En daarna? Nou, daarna is het een free for all met allerlei partijen die eigenlijk niets voor elkaar onder doen. Het CDA staat op 5 zetels, FVD op 3, CU op 5, Volt op 3, JA21 op 3 (LOL, dat gaan ze echt niet halen), SGP op 3, DENK op 3, SP op 3 (?!?!?!!?).
BIJ1, 50Plus en BVNL moeten genoegen nemen met welgeteld... 0 zetels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten