screen shot 2023 09 05 at 131525

Oh nee! Dilan Yesilgöz wil premier worden: "Ik ga het kabinet in!"

Politieksep 05 2023, 14:11
VVD-tassendraagster Dilan Yesilgöz heeft echt zin in de toekomst. Ze wil namelijk in alle opzichten de opvolgster worden van Mark Rutte. Bij WNL Vandaag liet ze dat vanmorgen weten. Mevrouw wil "het kabinet in." Wat betekent: premier worden.
Yesilgöz heeft zichzelf als doel gesteld om de eerste vrouwelijke premier van Nederland te worden. In Duitsland hebben ze natuurlijk Merkel al gehad, in Engeland Thatcher, etc... maar bij ons is een vrouw nog nooit de officiële leider van de ministersploeg geweest. Ja, ik weet het: Sigrid Kaag was in de praktijk de afgelopen jaren natuurlijk de grote baas. Maar dat was officieus.
Afijn, Yesilgöz wil dus graag premier worden. Ze wil "het kabinet in" als de VVD de grootste wordt bij de verkiezingen. Als minister-president. Alleen als de VVD niet mag meedoen gaat ze in de Tweede Kamer zitten. Maar dat wel een offer voor mevrouw.
Kijk maar naar hoe Yesilgöz daar vandaag over sprak bij WNL - de VVD-omroep bij uitstek.
Yesilgöz kiest dus voor een heel andere strategie dan Caroline van der Plas van BBB én Pieter Omtzigt (NSC). Die twee parlementariërs zijn weliswaar de officiële leiders van hun partij(en), maar zij zeggen dat ze niet in een kabinet willen zitten. Nee, ook niet als hun partij de grootste wordt en ze dus minister-president kunnen worden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat Dilan Yesilgöz en haar VVD een probleem zijn voor ons land, en niet de oplossing. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons om de VVD te bestrijden!
Het vervelende is natuurlijk dat mevrouw Yesilgöz feitelijk gewoon een voormalige tassendraagster van Mark Rutte is. Als iemand totaal ongeschikt is voor deze functie, dan is zij het. Het is echt te hopen dat ze de verkiezingen niet wint. Want als ze dat wel doet kunnen we Nederland maar beter meteen opdoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten