screen shot 2023 09 05 at 165824

Filmpjes! Louis van Gaal én Zlatan Ibrahimovic: 'World Cup 2022 in Qatar geregeld voor Lionel Messi'

sportsep 05 2023, 16:00
Er is iets heel interessants gaande in voetballand. Heel grote namen zijn namelijk publiekelijk aan het zeggen dat de FIFA het WK in Qatar bewust geregeld heeft voor Lionel Messi, en dus voor Argentinië. Louis van Gaal heeft dat nu gezegd voor de camera's van de NOS... en er is een video opgedoken van Zlatan Ibrahimovic waarin hij hetzelfde zegt.
Louis van Gaal heeft bij het gala voor de Eredivisie 2022-2023, waar hij geëerd werd vanwege zijn geweldige carriere, hard uitgehaald naar de FIFA. Want, zei Van Gaal, de FIFA had overduidelijk besloten om Lionel Messi wereldkampioen te maken vorig jaar.
"Als je ziet hoe Argentinië aan de doelpunten komt," aldus de voetbaltrainer, "en hoe wij aan de doelpunten komen, en hoe sommige spelers van Argentinië over de schreef gingen en niet bestraft werden... Ja, dan denk ik dat het vooropgesteld spel is."
De interviewer wilde nóg duidelijker krijgen wat Van Gaal hiermee bedoelde. "Dat Messi wereldkampioen moest worden?" "Dat denk ik, ja," was het antwoord.
Daarop wilde de NOS-verslaggever meer information, maar Van Gaal hield het daarbij. Messi moest wereldkampioen worden van de FIFA.
Natuurlijk zijn er mensen die denken dat Louis van Gaal gewoon wat zuur is. Zlatan Ibrahimovic denkt daar anders over. Want hij zei al voor de finale dat de boel zo geregeld was dat Messi zou winnen. Met opzet. Kijk maar naar deze video van Ibra die even losging voor Messi daadwerkelijk won:
De idee van deze mensen is dat de FIFA wilde dat Messi zou winnen omdat hij gezien wordt als de grootste voetballer ooit... maar die titel kan hij natuurlijk niet opeisen als hij geen wereldkampioen wordt. Daarom moest Messi, zeggen zij, het winnen in Qatar. Als niet goedschiks, dan maar kwaadschiks.
Gaan we nu kijken wat de gevolgen hiervan zijn voor Van Gaal. Want de FIFA gaat hier vast niet blij mee zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten