schermafbeelding 2023 09 05 145919

-DDS exclusief- Gezond Rechtse BBQ

Politieksep 05 2023, 17:10
Afgelopen zaterdag was het wederom tijd voor de jaarlijkse Gezond Rechtse BBQ, georganiseerd door Dr. Gert Jan Mulder. In een tijd van toenemende polarisatie en snelle veranderingen is het een verademing om te zien hoe realistische politici en opiniemakers harmonieus samenkomen om het nieuwe politieke jaar te verwelkomen. Natuurlijk was DDS ook hier aanwezig!
Maar dit jaar was er meer. Te midden van de bruisende gesprekken en geurige barbecue presenteerde Dr. Gert Jan Mulder zijn boek "Vrijwel Onbeperkt". Het boek geeft een inkijk in het fascinerende leven van Mulder, een man die op vele vlakken uitblinkt, van academisch onderzoeker tot topbankier en van Twitterfenomeen tot avontuurlijke boer in Uruguay.
De essentie van "Vrijwel Onbeperkt" gaat verder dan het vertellen van alleen Mulder's levensverhaal; het presenteert ook zijn unieke levenskunst. Een kunst die focust op het omarmen van diversiteit in alle facetten van het leven. Zo verwoordt hij de noodzaak om het conventionele idee van monisme los te laten, dat in de moderne samenleving vaak wordt opgelegd.
Het evenement werd verder opgeluisterd door de aanwezigheid van vooraanstaande politici van FVD, PVV en de nieuwe partij Samen voor Nederland. Thierry Baudet, die altijd klaarstaat met een welbespraakt en weloverwogen woord, gaf ons een voorproefje van zijn nieuwe boek. Een boek dat belooft niet alleen een verrijkende leeservaring te bieden, maar ook kritische kwesties zoals het stikstofvraagstuk aan te pakken. De FVD-leider sprak met passie over de aankomende verkiezingen, met een duidelijke ambitie voor zijn partij. Het nieuwe boek van Baudet komt voor de verkiezingen van 22 november a.s. uit.
Naast Baudet had De Dagelijkse Standaard het genoegen om diepgaande gesprekken te voeren met Michel Reijinga (SvN), Harm Beertema (PVV) en Pepijn van Houwelingen (FVD). Deze interviews bieden een schat aan inzichten over hun verwachtingen voor het komende politieke jaar. Deze interviews kunt u hieronder teruglezen.
Michel Reijinga (Samen voor Nederland): ''De opkomst van Frans Timmermans (PvdA/GL) is een erger scenario dan Sigrid Kaag (D66).''
DDS: Wat zijn jouw verwachtingen voor het nieuwe politieke jaar?
Men denkt aan een aardverschuiving. En uiteindelijk zal er niet zo heel veel veranderen.
DDS; Denk jij dat BBB met Mona Keijzer als oude wijn in nieuwe zakken is?
Nou ja, als het alleen BBB met Mona Keijzer zou zijn, dan is het wel een vernieuwing. Maar als daar de partij, laten we daar maar even makkelijk van uitgaan, van Pieter Omtzigt bij getrokken wordt. Dan gaat er niet echt heel veel veranderen. En als we nog een erger scenario daarbij nemen, is als we de partij Verenigd Links daarbij gaan nemen. Dan wordt het eigenlijk alleen nog maar erger dan wat we gehad hebben. Want als je denkt dat we met Kaag alles gehad hebben en we krijgen Timmermans ervoor terug. Dan weet je wel hoe laat het is. Dus er zal niet veel veranderen. En in het ergste scenario zal het alleen maar erger worden.
DDS: Wat verwacht je van je eigen partij Samen voor Nederland?
Ja, voor onze partij Samen voor Nederland is er natuurlijk wel even in een hele korte tijd iets veranderd. We zijn opgericht op 22 november 2022. En nu zijn de verkiezingen 22 november 2023. Dus onze aanloopperiode is ineens een stuk korter geworden. Voor iedereen. Maar voor een beginnende partij is dat natuurlijk wel heftig. We hebben dezelfde route, maar in een kortere periode. En nu is het voor ons gewoon een kwestie van binnenkomen. En als je eenmaal binnen bent, laten we dan maar even de woorden van Caroline (Van der Plas red.) nemen die ze vorig jaar in Stroe uitsprak: ''Dat hadden jullie niet verwacht van mij. Met mijn ene zeteltje. Nee, nee, nee.'' Op dat moment vond ik het een heel arrogante uitspraak. Ja. En eigenlijk nog steeds. Maar dat is wel een beetje hoe wij er nu in staan. We moeten zorgen dat we binnenkomen. Ja. En als we binnen zijn, moeten we aan onze bekendheid werken.
DDS: Hoe denken jullie dat te gaan behalen die ene zetel? Wat zijn jullie plan?
Nou, we hebben bewust niet gekozen om nu al onze troeven in te zetten. Omdat iedereen weet dat vanaf 9 oktober eigenlijk pas definitief bekend is welke lijsten er echt op de kieslijst staan. En je kan maar zeggen ik doe mee. Maar wij moeten bijvoorbeeld nog een borg betalen. Wij moeten bijvoorbeeld ook nog de ondersteuningsverklaringen regelen. En als dat allemaal akkoord bevonden is op 9 oktober, dan doen we echt mee. We gaan onze troeven ook echt pas inzetten vanaf 9 oktober. Onze campagnes, onze avondjes in het land, et cetera, et cetera.
23Een sfeerimpressie van de BBQ.1Een sfeerimpressie van de BBQ.
Harm Beertema (PVV): ''Het wordt de hoogste tijd voor een game changer, voor een paradigma verandering.''
DDS: Wat zijn jouw verwachtingen voor het nieuwe politieke jaar?
Ja, kijk, de hoop is natuurlijk dat wij als PVV heel groot worden en een factor worden waar niemand op heen kan. En het interessante van deze tijd is natuurlijk dat alles open ligt. Alles ligt in principe open. Als je alle partijen naloopt, dan heeft iedereen op z'n donder gekregen. Wat dan ook opvalt is dat de PVV eigenlijk een hele stabiele factor is. Dus ik hoop dat dat een positieve uitwerking zal hebben op de verkiezingsuitslag in ieder geval. En daarna gaan we verder zien. Ik bedoel, alles is vloeibaar en we gaan het afwachten.
DDS: Hoe gaat de samenwerking met FVD?
We zijn grote politieke vrienden. En ik voer eigenlijk ook het onderwijsprogramma van het FVD uit. Dat doe ik graag. Al doet Simone (FVD Tweede Kamerlid Simone Kerseboom red.) er ook heel erg veel aan. Dat waardeer ik ook zeer. Ik hoop erop dat ook andere partijen die minder van die samenwerking zijn, eindelijk in staat zijn om over hun schaduw heen te springen. Zoals Geert Wilders ook al heeft opgeroepen. Van laten we dat nou eens doen. Want je moet er niet aan denken wat er gebeurt als de combinatie GroenLinks-PvdA met Frans Timmermans de grootste wordt. Dan denk ik dat ik moet gaan emigreren.
DDS: Dat lijkt niet te gebeuren nu Rob Jetten (D66) heeft gezegd dat Dilan Yeşilgöz (VVD) en BBB met vuur spelen door de PVV en daarmee ook FVD niet uit te sluiten om mee samen te werken.
Dat is gewoon oude muziek in de nieuwe zaal. Ja, heel veel van die partijen zijn niet in staat om over hun schaduw heen te springen. En als dat zo blijft, vind ik dat die mensen heel erg in hun bedje is even goed na moeten denken waarmee ze bezig zijn. Want vanuit mijn perspectief en vanuit ons perspectief staat Nederland aan de rand van de afgrond. Staat West-Europa aan de rand van de afgrond. En het wordt de hoogste tijd voor een game changer, voor een paradigma verandering. En als het nu niet kan, ben ik bang dat het nooit kan.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Pepijn van Houwelingen (FVD): ''FVD mikt op 5 á 10 zetels voor de Tweede Kamerverkiezingen!''
DDS: Wat zijn jouw verwachtingen voor het nieuwe politieke jaar?
Het wordt een heel enerverend jaar. We gaan natuurlijk de verkiezingen tegemoet. Het zijn hele belangrijke verkiezingen op 22 november. En dan zullen mensen een fundamentele keuze moeten maken. Gaan we op dit pad door, het pad wat natuurlijk helemaal nergens naar leidt. Of gaan we een andere route inslaan.
DDS: Hoeveel zetels verwacht jij met FVD te gaan behalen?
Ik hoop ergens tussen de 5 en de 10 zetels.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten