Peilingen! BBB stijgt na bekendmaking Mona Keijzer als premierskandidaat: NSC leidt, einde van JA21 in zicht?

Peilingen! BBB stijgt na bekendmaking Mona Keijzer als premierskandidaat: NSC leidt, einde van JA21 in zicht?

Politieksep 03, 11:00
De recente benoeming van Mona Keijzer als premierkandidaat voor BBB heeft een aanzienlijke impact gehad op de electorale krachtsverhoudingen. Volgens de nieuwste peilingen van Maurice de Hond scoort Keijzer momenteel het hoogst van de drie bekende kandidaten. Deze verschuiving heeft niet alleen gevolgen voor BBB, maar ook voor andere partijen, met name voor NSC en VVD.
Op 1 september 2023 kondigde BBB aan dat Mona Keijzer hun premierskandidaat zou zijn, en ze staat nu ook op de tweede plaats op de kieslijst van de partij. De dag na deze aankondiging voerde Maurice de Hond een peiling uit om de impact van deze ontwikkeling op de electorale verhoudingen te meten. Wat opvalt, is dat BBB nu minder kiezers verliest aan NSC in vergelijking met vorige week, vooral onder de BBB-kiezers van maart van dit jaar.
JA21 heeft twee zetels verloren, die voornamelijk zijn overgegaan naar de VVD en NSC, wat de positie van de partij zeer precair maakt. Eerder werd JA21 beschouwd als een veelbelovend alternatief voor de VVD, maar op dit moment is het zelfs onzeker of ze na de verkiezingen nog wel vertegenwoordigd zullen zijn in de Tweede Kamer.
De peilingen hebben ook de voorkeur van de Nederlandse kiezers voor de drie bekende premierskandidaten gemeten: Timmermans, Yeşilgöz en Keijzer. De resultaten laten zien dat 34% van alle ondervraagde Nederlanders Mona Keijzer verkiest, 31% heeft een voorkeur voor Timmermans, 27% geeft de voorkeur aan Yeşilgöz, en 10% heeft geen specifieke voorkeur of weet het niet. Voor de komende maanden is het cruciaal om te begrijpen hoe de kiezers van NSC reageren op deze ontwikkelingen en wat er gebeurt als Pieter Omtzigt zijn premierskeuze bekendmaakt.
De benoeming van Mona Keijzer als premierskandidaat voor BBB heeft de politieke dynamiek in Nederland veranderd en heeft geleid tot interessante verschuivingen in de peilingen. Het is duidelijk dat de komende maanden cruciaal zullen zijn om te zien hoe deze trends zich verder ontwikkelen en welke impact ze zullen hebben op de verkiezingen van 2023.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten