screenshot 2023 09 02 at 104922

Filmpje! Caroline van der Plas en Mona Keijzer bij Op1: 'Wij sluiten NIEMAND uit'

Politieksep 02 2023, 11:10
Caroline van der Plas en Mona Keijzer waren gisteravond te gast bij Op1. Daar vertelde beide dames dat ze openstaan voor gesprekken met iedereen. Dus ook met de PVV (en FVD). Want, zeggen ze, zij willen geen mensen uitsluiten, en al helemaal niet anderhalf miljoen Nederlandse kiezers.
Keijzer en Van der Plas werden door de heren van Op1 gevraagd wat ze nou eigenlijk van potentiële samenwerking vinden met partijen die door de rest van de politiek geïsoleerd worden. Nou ja, eerst ging het over Van der Plas die gezegd had dat ze niet deel wil gaan uitmaken van een coalitie geleid door Mark Rutte als minister-president. Daarop zei zij dat BBB dat inderdaad niet wil, maar dat ze de partij de VVD niet uitsluit. Alleen Rutte als premier.
Daarop werd gezegd dat dit opvallend was... want Keijzer heeft in het verleden gezegd dat ze geen zaken wil doen met de PVV. Dat deed ze al voor (voorgaande) verkiezingen. Ze sloot de PVV dus bij voorbaat uit. Doet ze dat nog steeds of zit ze opeens op de lijn van Van der Plas.
Keijzer reageerde daarop door uit te leggen dat als je lid bent van een fractie, je intern met elkaar in debat gaat, maar dat je je daarna gewoon hebt te houden aan de afspraken die daarin worden gemaakt. In dit specifieke geval wilde met name Sybrand Buma gewoon echt niet nog een keer samenwerken met de PVV. Onder geen enkele voorwaarde.
Daarna bleef dat de lijn van het CDA en dus verdedigde Keijzer dat. Je bent ook een teamplayer als politicus. Wil je dat niet, dan moet je niet meespelen aan het spel.
Dit zijn natuurlijk terechte uitspraken. Van der Plas sprak de heren van Op1 er ook op aan dat ze elke keer weer terug willen naar deze beperkte discussie. Dat is waar het over gaat. "Wil je wel of niet praten met?" Knetter, natuurlijk, maar het is een trucje van de media om a) de PVV en FVD altijd buiten de macht te houden en b) controverses te genereren zodat ze meer kijkcijfers/clicks krijgen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Het is nú erop of eronder. We gaan Nederland redden of Nederland gaat reddeloos ten onder. Wij willen zij aan zij met jou strijden voor ons land. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons samen met jou te strijden voor ons Nederland.
Voorlopig lijkt het er dus op dat de positieve woorden van Thierry Baudet toen bekend werd dat Keijzer de premierskandidaat is van BBB terecht kúnnen zijn. Want ja, dit is natuurlijk wel de politiek. Heel veel dingen kunnen veranderen als de verkiezingen er eenmaal opzitten.
Maar voorlopig is BBB de enige partij met een mogelijke serieuze premierskandidaat die op z'n minst bereid is om te praten met PVV en FVD na 22 november. Een buitengewoon interessante ontwikkeling - hoewel dit ook betekent dat PVV en FVD wel zo groot mogelijk gemaakt moeten worden, omdat dat de enige manier is om BBB echt die gesprekken in te dwingen. Hoe kleiner die twee partijen, hoe makkelijker het is voor BBB (en zeker voor het oude kartel) om ze te negeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten