shutterstock 1188044068

Mona Keijzer strijkt 3 ton op en geeft D66 lange neus na

Binnenlandaug 28 2023, 17:00
D66 in Overijssel, bekend om hun eeuwige drang naar de spotlight, kreeg onlangs een bittere pil te slikken. En wie mochten ze daarvoor bedanken? Niemand minder dan Mona Keijzer, die het aandurfde om als bemiddelaar haar bevindingen eerst aan de pers en de échte betrokkenen, de omwonenden, te presenteren. Natuurlijk, zoals te verwachten, ging D66 meteen in de contramine schrijft het Reformatorisch Dagblad.
Wanneer je denkt aan Mona Keijzer, denk je aan gezond verstand, en aan principieel. Maar D66 Overijssel had waarschijnlijk een ander script in gedachten. Een waarin zij centraal stonden en Mona dankbaar aan hun voeten haar rapport presenteerde. Maar helaas voor hen, Mona heeft andere plannen.
Ze koos voor een setting waar de échte mensen centraal staan: een horecagelegenheid in Beerzerveld. Geen opgepoetste politieke arena, maar een plek waar de echte verhalen leven. Een briljante zet, als je het ons vraagt.
We snappen het, D66 Overijssel. Het is lastig wanneer dingen niet gaan zoals je ze had uitgestippeld. Maar hier is een verrassing: politiek gaat niet altijd om de politici. Soms, heel soms, gaat het om de mensen die je vertegenwoordigt. En Mona begrijpt dat. Het politieke establishment begrijpt dat steeds minder daarom heeft Mona ook gebroken met het CDA.
Met een rijkelijk budget van 300.000 euro (dit kon toch ook wel een onsje minder?) op zak heeft Mona de taak om het slepende conflict rondom het kanaal Almelo-De Haandrik te bemiddelen. En terwijl ze haar werk doet, denkt D66 Overijssel vooral aan... zichzelf. "We hebben de hele zomer niets gehoord", klaagt fractievoorzitter Renilde Huizenga. Welnu, soms vergt goed werk tijd en geduld.
Laten we eerlijk zijn: Keijzer's aanpak is verfrissend. In plaats van zich te verliezen in politiek gekonkel, gaat ze rechtstreeks naar de kern van het probleem en de mensen die het aangaat. Maar D66? Ze lijken vooral verstrikt in hun eigen verwachtingen en het politieke spel.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Kortom, Mona Keijzer laat weer eens zien hoe politiek bedreven moet worden: met het hart op de juiste plaats en de focus op degenen die het echt aangaat. En D66 Overijssel? Misschien is dit een mooi moment voor wat zelfreflectie. Het kan geen kwaad om eens te kijken naar Mona's aanpak en zich af te vragen: "Dienen we onszelf of dienen we de mensen?" Mona heeft haar antwoord al gegeven. Wat wordt het, D66? Technocratie of de menselijke maat?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten