Frankrijk neemt ferme stappen: Islamitisch gewaad abaya verboden op scholen!

Frankrijk neemt ferme stappen: Islamitisch gewaad abaya verboden op scholen!

Buitenlandaug 28, 16:00
Is dit de frisse wind van verandering waar we op hoopten? Terwijl Nederlandse scholen vaak een slap compromis lijken te vinden in het omgaan met religieuze kledingvoorschriften, zet Frankrijk weer een daadkrachtige stap in het behoud van haar seculiere karakter. Het trotse Frankrijk heeft besloten dat scholieren van openbare scholen vanaf komend schooljaar niet meer in de abaya mogen verschijnen bericht de NOS. En ja hoor, de wereld kijkt toe.
Voor degenen die niet bekend zijn met de abaya: het is een lang gewaad dat tot de enkels reikt en het hele lichaam bedekt, vaak gedragen door sommige moslimvrouwen. In het licht van deze beslissing brengt minister Attal van Onderwijs een krachtig argument naar voren. Hij benadrukt dat bij het betreden van een klaslokaal men niet zou moeten kunnen bepalen welke religie een leerling aanhangt. En daar heeft hij een punt.
In Frankrijk zijn ze al langer bezig met het scheiden van religie en staat in het klaslokaal. De hoofddoek is al jaren verboden, net als andere religieuze symbolen zoals het joodse keppeltje en prominente christelijke kruizen. En nu wordt de abaya toegevoegd aan die lijst. De beslissing gaat echter verder dan alleen kleding. Het gaat om het sturen van een signaal, een boodschap dat Franse scholen seculiere ruimtes zijn, vrij van opzichtige religieuze uitingen.
Terwijl sommige scholen in Nederland nog steeds debatteren over de grenzen van religieuze uitingen, laat Frankrijk ons zien dat duidelijkheid en vastberadenheid mogelijk zijn. We hoeven niet bang te zijn om te zeggen waar het op staat. Als Frankrijk het kan, waarom wij dan niet?
Nu zal er ongetwijfeld kritiek zijn. Er zullen stemmen opgaan die beweren dat dit een inbreuk is op de persoonlijke vrijheid. Maar laten we wel wezen: het gaat hier niet om persoonlijke vrijheid, maar om het bewaken van een seculier onderwijssysteem waar alle leerlingen gelijk zijn, ongeacht hun geloofsovertuiging.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Frankrijk heeft een dappere stap gezet. En terwijl sommigen misschien beweren dat het een stap terug is, zou ik zeggen dat het een sprong vooruit is. Voorwaarts, naar een seculiere toekomst waarin ieder kind, ongeacht zijn of haar achtergrond, religieus neutrale kleding draagt. Nederland, het is tijd om nota te nemen. We kunnen ook deze moedige stap zetten. En misschien, heel misschien, kan Nederland leren van het Franse voorbeeld en ook haar rug rechten. De tijd zal het leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten