screen shot 2023 08 15 at 145700

Bontenbals verlichtende ideeën: het CDA ontwaakt eindelijk uit een decennia lange slaap!

Politieksep 02 2023, 10:40
Och, wat een prachtige dag voor de politieke arena van Nederland! Onze dappere CDA-leider Henri Bontenbal, na jarenlang in de schaduw te hebben gestaan van de Rutte kabinetten, heeft eindelijk het licht gezien! En laten we eerlijk zijn, het is niet zomaar een lampje dat boven zijn hoofd knippert; nee, het lijkt wel een felle bouwlamp die aanspringt na een decennium van duisternis.
Na al die jaren van regeren en meedoen heeft het CDA opeens het briljante idee dat "werk moet lonen". Goh, wie had dat ooit kunnen bedenken? Het lijkt wel alsof ze jarenlang aan een winterslaap hebben gedaan en nu net ontwaken in de lente van hun eigen vernieuwde ideologie.
En dat is nog niet alles. Bontenbal wil ook een "ander soort overheid". Oh, mijn hart maakt een sprongetje! Een overheid waarin je geen nummer bent maar een mens. Wat een baanbrekend idee! Hoe zijn ze hier niet eerder op gekomen? Het zou zomaar kunnen dat ze dit idee hebben gehad toen ze in al die kabinetten zaten, maar waarschijnlijk was het toen te druk met... nou ja, andere zaken.
Oh, en dan, houd je vast, die schuldenproblematiek. De CDA-leider heeft dé oplossing: de gemeente moet alle schulden van een gezin overnemen. Plotseling wil het CDA gezinnen helpen na jaren in het centrum van de macht te hebben gezeten. Misschien moeten we ze even herinneren aan al die jaren dat ze mede-verantwoordelijk waren voor het beleid?
(Artikel gaat verder na deze oproep) Bij DDS zijn we helemaal klaar met de hypocrisie van het partijkartel. Steun ons! Help ons elke dag weer uit te leggen aan Nederlanders dat het partijkartel één grote hypocriete bende. Hoe? Door aan DDS te doneren via BackMe. Help ons en strijd zij aan zij met ons tegen het kartel!
Nu we het toch over 'plotseling' hebben: de "basisbaan" voor mensen in de bijstand. Wat een verfrissend, nieuw concept! Of wacht even... is dit gewoon een manier om mensen te dwingen aan het werk te gaan? Of worden er banen verzonnen? Of, nog beter, pakken we die banen af van mensen die geen uitkering hebben? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden.
Kortom, het lijkt erop dat het CDA, na al die jaren van politiek 'meedoen', eindelijk wakker is geworden. Welkom in de echte wereld, beste CDA'ers. We zijn benieuwd wat jullie volgende revolutionaire idee zal zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten