shutterstock 1552670663

Thierry Baudet blij met Mona Keijzer bij BBB: 'Kunnen we mooi samenwerken!'

Politieksep 01 2023, 20:00
Thierry Baudet is er heel erg over te spreken dat Mona Keijzer de premierskandidaat én nummer twee op de kieslijst is van BBB. Want, zegt hij, dit biedt mogelijkheden om samen te gaan werken met BBB na de Tweede Kamerverkiezingen 2023. Keijzer was namelijk óók een criticus van het overheidsbeleid tijdens de coronatijd.
Op X maakt Baudet duidelijk dat hij blij is met Keijzer als premierskandidaat voor BBB. "Hopelijk kunnen we samenwerken voor een mooier Nederland," schrijft hij daar, "en optrekken tegen vrijheidsbeperkende maatregelen mocht het kartel hier weer mee aankomen na de verkiezingen."
Keijzer was natuurlijk jarenlang één van de meest prominente leden van het CDA. In die hoedanigheid was ze trouw aan haar partij... maar ze heeft zeker in de coronatijd ook felle kritiek geleverd op het overheidsbeleid dat extreem vrijheidsberovend was.
Baudet hoopt dus dat Keijzer die lijn doortrekt en zich hard blijft maken voor de vrijheden van burgers. Dat is geen onbelangrijk punt aangezien de kans groot is dat het partijkartel na 22 november weer vol op het corona-orgel gaat en allerlei autocratische maatregelen wil invoeren, zoals mondkapjes en andere gekkigheden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS verzetten we ons met hand en tand tegen de dictatoriale maatregelen van het kabinet om corona zogenaamd te bestrijden. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Want het kartel bestraft ons - ben je tegen de dictatuur, dan word je kapotgemaakt. Steun ons! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons samen met jou pal te staat voor ónze vrijheden!
Interessant genoeg dwingt Baudet Keijzer hier ook mee om openheid van zaken te geven. Van der Plas heeft eerder gezegd dat BBB helemaal niemand uitsluit, ook FVD en PVV niet. Maar denkt Keijzer daar net zo over? Of is deze oud-CDA'er in dit opzicht 100% kartel en wil ze toch géén zaken doen met partijen die zowaar patriottisch en anti-kartel zijn? Als dat laatste het geval is, dan zal ze de handreiking van Baudet publiekelijk moeten afwijzen.
En dat zou natuurlijk bewijzen dat BBB feitelijk niet heel veel verschilt van de gewone, oude kartelpartijen.
Laten we hopen dat dit niet gebeurt. BBB zou moet FVD én PVV moeten willen samenwerken. Die partijen kunnen immers op minstens anderhalf miljoen stemmen rekenen, en waarschijnlijk zelfs meer. Zoveel gewone, belastingbetalende kiezers kan en mag je niet buitenspel zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten