shutterstock 1188044068

MONA KEIJZER premierskandidaat voor BBB

Politieksep 01 2023, 15:08
Bij De Dagelijkse Standaard hadden we intern een discussie: zou Mona Keijzer premierskandidaat worden voor BBB of voor NSC? Ik dacht voor Omtzigts partij. Mijn mede-redactieleden dachten dat het voor BBB zou worden. En ja, zij hadden gelijk. Mona Keijzer is premierskandidaat voor de BoerBurgerBeweging.
Er was veel discussie over de vraag wie de premierskandidaat zou worden voor BBB. Zou het Mona Keijzer worden - of een ander? Keijzer heeft natuurlijk een goede relatie met Pieter Omtzigt, dus het zou logisch zijn als ze voor zijn partij koos.
Maar dat is dus niet het geval. Vandaag maakte Caroline van der Plas bekend op een persconferentie van haar partij dat Keijzer op de tweede plek komt te staan. En dat niet alleen. Nee. want als de nummer twee van de partij is ze ook de premierskandidaat van BBB. Als BBB de grootste wordt gaat zij formeren en het kabinet leiden.
Voor BBB is dat natuurlijk een opzienbarende keuze. Keijzer is populair en heeft aanzien, en is ook nog eens een vrouw - in deze tijden zitten veel mensen te wachten op 'de eerste vrouwelijke minister-president.' Zij is 1000 maal beter, zullen mensen denken, dan Dilan Yesilgöz. Want Keijzer had de moed haar eigen partij te bekritiseren, terwijl Yesilgöz een echte tassendrager was van Rutte.
(Artikel gaat verder na deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat dit de belangrijkste verkiezingen van ons leven worden. We gaan er dus met GESTREKT been in. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Doneer aan DDS. Help ons! En samen pakken we het partijkartel keihard aan!
Keijzer is een serieuze machtsfactor in de Nederlandse politiek. Hoewel BBB in de peilingen tegenwoordig ver achter staat op de concurrentie kan alles veranderen met Keijzer aan het roer. De kans is groot dat veel VVD-kiezers overstappen op BBB... en dan kan BBB zomaar meedoen - zeker als Pieter Omtzigt niet met een (sterke) premierskandidaat komt voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten