shutterstock 2311819755

Doorgedraaide oorlogshitsers willen VVD willen half getrainde jongens EN meisjes in het leger opnemen

Politieksep 01 2023, 15:00
De totaal doorgedraaide oorlogshitsers van de VVD vinden dat het tijd is om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. Want, zegt de partij, dit is 'nodig' om ons leger te 'versterken.' We leven namelijk in heel 'onveilige' tijden. En het ergste? Ze willen ook meisjes erbij halen.
De VVD wil een "militaire dienstplicht" naar Zweeds model invoeren. Dit houdt in dat niet iedere jongeman automatisch wordt opgeroepen om een jaar in dienst te komen. Nee. Wat de partij wil doen is: alle jongeren van 18 jaar oud een brief sturen met een stel vragen. Die moeten de jongeren dan beantwoorden. Als uit de antwoorden blijkt dat de jongeren in kwestie "gemotiveerd" zijn, dan krijgen ze een dringend verzoek om geheel "vrijwillig" een jaar in dienst te gaan.
Je moet even goed nadenken over wat dit plan precies behelst. Ten eerste wil de VVD de brief niet alleen aan jongens sturen, maar ook aan meisjes. Je zou denken: misschien dat ze dit willen om jongeren discipline bij te brengen. Maar nee, dat is het niet. Er wordt namelijk nadrukkelijk gezegd dat dit noodzakelijk is om defensie "te versterken" in deze gevaarlijke tijden. Met andere woorden, vanwege de situatie met Rusland.
Tel daar even bij op dat het Westen overduidelijk bewust aanstuurt op een hardere confrontatie met Moskou en je realiseert je dat als dit gebeurt de kans heel serieus bestaat dat onze 18-jarige jongens en meisjes uiteindelijk naar het front worden gestuurd om de Amerikaanse oorlog tegen Rusland uit te vechten. Dat is, tenminste, een heel serieus risico. Van de neoconservatieven van de VVD, die altijd het Amerikaanse belang boven dat van Nederland zelf plaatsen.
Dat ze onze jongens hiervoor mogelijk willen gaan gebruiken is al erg genoeg. Maar onze meisjes? Serieus? Zijn we zo diep gezonken in Nederland dat we dit met jongevrouwen doet?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we er ABSOLUUT NIET voor dat onze jongens en meisjes OOIT naar Oekraïne gestuurd kunnen worden. Steun ons! Doneer aan DDS en help ons te pleiten voor vrede én veiligheid!
Even voor de duidelijkheid, de militaire dienstplicht is sowieso waanzinnig belachelijk... maar het wordt nog veel erger als je die ook instelt voor meisjes. Dan ben je als samenleving écht je morele kompas én je prioriteiten kwijt.
De VVD is werkelijk een schaamteloze partij. De dienstplicht invoeren is één ding, maar dan doen ze het ook nog eens ten tijde van een oorlog (met dat als excuus), én ze richten hun pijlen vervolgens óók op meisjes. Tjongejonge.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten