de dagelijkse standaard dh 01139

NOS journalist huilt tranen met tuiten: '17 lijsttrekkers, maar slechts 5 vrouwen'

Politiekaug 22 2023, 8:00
'Witte' heteroman Arjan Noorlander - 'journalist' van Nieuwsuur en de NOS - vindt het vreselijk dat er slechts 5 vrouwelijke lijsttrekkers zullen zijn bij de komende Tweede Kamerverkiezingen 2023. Want dit betekent dat er 12 mánnelijke lijsttrekkers zijn. Zoals we allemaal weten mag dat niet meer in deze Deug-tijden.
Noorlander heeft even bekeken hoe het ervoor staat met de lijsttrekkers. Je ziet dan dat de VVD met Yesilgöz een vrouw heeft, de ChristenUnie met Bikker, de SP met Marijnissen, de Partij voor de Dieren met Ouwehand... en BBB met Caroline van der Plas. Alle andere lijsttrekkers zijn dus man. Ja, daar rekenen we voor het gemak Rob Jetten van D66 ook onder.
Natuurlijk is het totaal lachwekkend dat Noorlander zich hier druk om maakt. Het zou moeten gaan om wie de beste leider is. Of dat nou een man of een vrouw is, who cares.

17 lijsttrekkers en daar zijn ‘slechts’ 5 vrouwen bij. Vorige verkiezingen waren er 7.

Arjan Noorlander
Arjan Noorlander
@noorlanderarjan

Daar gaan we.. (4) VVD: Yesilgöz D66: Jetten CDA: Bontenbal CU: Bikker PVV: Wilders GL/PvdA: Timmermans Ja21: Eerdmans SP: Marijnissen PvdD: Ouwehand FvD: Baudet DENK: Van Baarle SGP: vdStaaij (?) Volt: Dassen BBB: vd Plas Bij1: ? BVNL: Haga Nieuw Sociaal Contract: Omtzigt

43
Reply
Maar aan de andere kant heeft hij wel een punt in zoverre dat een flink aantal van deze partijen net zo gestoord-feministisch zijn als hij. Kijk naar D66. Die partij heeft het echt voortdurend over enge 'witte heteromannen' die een gevaar zouden zijn voor de hele wereld. Oké, met Jetten hebben ze weliswaar geen hetero als leider, maar toch. Witter dan hij worden ze niet gemaakt... nominaal is hij natuurlijk toch wel een man.
En dan is Laurens Dassen er ook nog, van Volt. Ook die partij is extreem Woke. Maar alweer: een witte heteroman als leider. GroenLinks/PvdA: hetzelfde. Daar hebben ze zelfs een witte heterokerstman als opperheer.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dat achterlijke Woke-Deug-gedoe. Wij spelen dat spel niet mee. Maar dit betekent dat we alleen met steun van onze lezers kunnen overleven - want het partijkartel en het mediakartel doen er alles aan om ons te slopen. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons linkse een sterke stem te zijn tegen het Woke-Feminisme!
Het gaat er dus niet om dát er veel mannelijke fractieleiders zijn... maar dat heel veel van de partijen bij wie dat zo is, hypocriet tot op het bot zijn. Ze willen zelfs quota instellen voor private bedrijven... Ze willen dat organisaties en bedrijven gedwongen worden vrouwelijke bestuurders te accepteren. Maar zelf doen ze daar niet aan, want hé, de 'witte (hetero-) mannen' in die partijen zelf willen het wel voor het zeggen houden.
Anders dan Noorlander vind ik dat alleen niet heel erg. Oh nee. Ik vind het vooral lachwekkend. Het zegt namelijk alles over waar deze mensen zich écht mee bezig houden: de eigen macht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten