FVD-motie van Thierry Baudet moet voorkomen dat Nederlandse dienstplichtigen uitgezonden worden naar Oekraïne

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

FVD-motie van Thierry Baudet moet voorkomen dat Nederlandse dienstplichtigen uitgezonden worden naar Oekraïne

Vandaag wordt de FVD-motie “Situatie in de Oekraïne” in stemming gebracht. Thierry Baudet roept via de motie op om Nederlandse dienstplichtigen nooit en te nimmer uit te zenden naar Oekraïne om te gaan vechten in het conflict met Rusland.

De motie roept op om Nederlandse dienstplichtigen niet uit te zenden naar het huidige conflict in Oekraïne aangezien er onder “verschillende politieke partijen stemmen opgaan voor een herinvoering van de algemene militaire dienstplicht.” Daar komt nog eens bij dat premier Mark Rutte de oorlog tussen Rusland en Oekraïne “meermaals heeft aangeduid als onze oorlog”.

Eerder maakte FVD zich als enige partij ernstig zorgen over de uitspraken die de Oekraïense president Zelenski deed tijdens een persconferentie onder aanwezigheid van de internationale pers. Zelenski sprak namelijk over de mogelijkheid dat ook westerse zonen en dochters naar het front worden gestuurd wanneer Rusland in conflict zou raken met NAVO-lidstaten. FVD is de enige partij die zich hier momenteel keihard tegen verzet.

De desbetreffende motie werd op 22 februari ingediend en wordt vandaag behandeld door middel van een hoofdelijke stemming.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties