20220125 tweede kamer jan paternotte 11

Eva Vlaardingerbroek zet D66-Kamerlid Jan Paternotte via Twitter op zijn plek: "De stem van het Nederlandse volk versta jij toch niet"

Politiekmrt 07 2023, 15:00
Jan Paternotte heeft via Twitter een enorme veeg uit de pan gekregen van opiniemaker en rechtsfilosoof Eva Vlaardingerbroek. Het D66-Kamerlid heeft via Twitter een poging gewaagd om Vlaardingerbroek belachelijk te maken. Paternotte faalt hopeloos en krijgt de wind van voren.
D66-leidster Sigrid Kaag maakte zich onlangs nog ontzettend druk over vrouwen die “het lef hebben om naar voren te stappen” en vervolgens als “stukken rood vlees in de online-arena” worden gegooid. “Met een duidelijk doel: ontmoedigen, demotiveren, bang maken. En uiteindelijk: hen terug laten trekken.” Maar wat schept onze verbazing? D66-kwal Jan Paternotte heeft die memo schijnbaar compleet gemist, het D66-Kamerlid vindt het nodig om via Twitter een poging te wagen om Eva Vlaardingerbroek belachelijk te maken vanwege het feit dat ze hem in het Engels aanspreekt via Twitter.
Vlaardingerbroek schrijft in een tweet aan Sigrid Kaag, Jan Paternotte, Mark Rutte en Christianne van der Wal dat de hele wereld de situatie in Nederland in de gaten houdt, “The whole world is watching you and your messed up policies.” Met daarbij een screenshot van Elon Musk die reageert op de situatie rondom de boeren en het “stikstofprobleem” in Nederland. “This is messed up and will not make a difference to climate!” aldus Musk.
Misschien is Paternotte een tikkeltje jaloers? Een sterke, rechts-conservatieve vrouw met internationaal succes past natuurlijk niet binnen het D66-plaatje. Paternotte moet het immers doen met wat vage politiek figuren uit Oekraïne.
Als reactie op de Tweet van Vlaardingerbroek komt Paternotte niet verder dan een poging te trachten haar belachelijk te maken vanwege het feit dat ze in het Engels Tweet. “Praat Nederlands met me”, aldus Paternotte. Gelukkig zijn rechtse vrouwen over het algemeen wat minder kleinzerig dan de elitaire dames van D66 en Vlaardingerbroek zet Paternotte dan ook gelijk even goed op zijn plek. “De stem van het Nederlandse volk versta jij toch niet.”
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten