screenshot 2023 07 07 at 223451

Oeps! BBB pleeg politieke COUP: JA21'ers Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink en PVV Lilian Helder worden DIRECT lid

Politieksep 01 2023, 15:40
Wow! Vandaag was best een schokkende dag in de politiek. BBB had namelijk niet één, maar twee enorm grote aankondigingen. Want niet alleen is Mona Keijzer premierskandidaat van de BoerBurgerBeweging, maar de partij groeit ook nog eens per direct van 1 naar 4 Kamerleden.
Op dit moment zit Caroline van der Plas in haar eentje in de Kamer voor BBB. Maar dat gaat veranderen. Per direct. Tijdens de persconferentie waarin werd aangekondigd dat Mona Keijzer premierskandidaat is voor BBB, maakte ze namelijk ook bekend dat haar partij gaat verviervoudigen in grootte. 
Hoe?
Simpel. Een aantal Kamerleden dat onlangs is opgestapt bij andere partijen hebben zich stiekem aangesloten bij BBB. Dat was nog niet te zien in de Kamer zelf... maar dat komt omdat het zomerreces is. Na de zomervakantie begint het spektakel opnieuw. En dan is BBB opeens veel groter.
Veel groter?
Ja, veel groter.
Zie je, JA21'ers Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink zijn niet alleen weggegaan bij de Judas Alliantie... maar ze hebben ook meteen een deal gesloten met Van der Plas. Ze sluiten zich nu bij haar aan en komen natuurlijk op de nieuwe kieslijst voor BBB bij de Tweede Kamerverkiezingen 2023 die plaatsvinden op 22 november.
Mensen dachten dat Pouw-Verweij zich zou aansluiten bij NSC van Pieter Omtzigt, maar dat is dus niet zo.
En wacht! Dan is Lilian Helder er ook nog. Helder liet onlangs weten dat ze zich niet langer prettig voelt bij de PVV. Ze wilde niet terug komen in de Tweede Kamer. Niet voor die partij, tenminste.
Want wat BBB betreft is het een heel ander verhaal. Ze ontworstelt zich aan de alleenheerschappij van Geert Wilders en gaat bij BBB verder - een partij waar ze blijkbaar denkt dat ze meer ruimte krijgt om naar eigen inzicht te opereren... en ongetwijfeld met minder kritiek op de politie.
Het is een echte coup van BBB. De partij staat ver achter in de peilingen, maar met deze nieuwkomers kan BBB mogelijk wel degelijk een flinke boost krijgen.
Of toch niet?
Want Eppink is bijvoorbeeld een politieke veelvraat. Dit is nu al, wat? De vijfde of zesde partij van deze man? Voor hem is het gras altijd groener aan de andere kant. Het zou mij hogelijk verbazen als hij na vier jaar nog steeds lid is van BBB.
En Helder? Die had het al langer minder goed naar haar zin bij de PVV. Dat ze actief bleef bij die partij was eigenlijk verrassend. Nu kreeg ze duidelijk de kans om met Wilders te breken... en die kans greep ze blijkbaar met twee kansen aan.
Wat Pouw-Verweij betreft, die zegt dat ze eigenlijk uit de politiek wilde stappen, maar dat ze toen gebeld werd door Van der Plas... en daarna door Keijzer... en dat ze daarna, na een gesprek met Van der Plas, Helder ook langs zag komen waarna ze dacht: wow, dit wordt leuk!
Natuurlijk gelooft helemaal niemand dat het zo onschuldig ging, maar prima. Whatever works for you.
Hoe het ook zij, op dit moment is er volgens de peilingen geen enkele reden om te geloven dat BBB een gooi naar de titel 'de grootste partij van het land' kan doen. Dat gezegd hebbende is het nog bijna 3 maanden tot de verkiezingen. In die tijd kan heel veel veranderen. Van der Plas is overduidelijk bezig om een soort van all star-team te creëren - in haar eigen ogen tenminste - en hoopt daarmee het verschil te maken.
Opmerkelijk genoeg lijkt het haar te ontgaan dat ze hiermee voor sommige mensen BBB ook verandert in het afvoerputje van de politiek. Of valt dat mee en gaat ze wel succes hebben met deze strategie?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten