whatsapp image 2023 09 01 at 142426

Luister! DDS Space (Podcast) met Davide Baudet Heijmans over politiek én fotografie: "Puur theater"

Cultuursep 01 2023, 19:00
Vandaag hadden we op X (voorheen Twitter) een geweldig interessant gesprek met Davide Baudet Heijmans, kunstfotografe, ónze fotografe in Den Haag én voor onze Zomerinterviews, en natuurlijk de vrouw van politicus Thierry Baudet. Davide bewijst dat ze, vanwege haar kunst/werk én vanwege haar privé-ervaringen, bijzonder interessante dingen heeft te zeggen over de kunst van de fotografie, over de theatershow die we 'de politiek' noemen, en natuurlijk over haar relatie met haar echtgenoot. (In dit artikel zetten we verschillende links naar de Space, zowel op X, maar ook op Spotify en natuurlijk met links naar Google Podcasts én Apple Podcasts).
Dankzij onze sponsors - doneer nu aan DDS via BackMe en help ons nog veel meer fascinerende mensen te interviewen! - zijn we tegenwoordig in staat om fantastische geschreven interviews te publiceren op DDS én om mooie X Spaces (live podcasts) te doen. Vandaag was Davide Baudet Heijmans onze gast.
Davide vertelde ons dat ze Thierry in 2016 voor het eerst ontmoette omdat hij de spreker was op het eerste evenement dat zij professioneel fotografeerde. Hij zag haar en wist meteen: die gaat mijn kinderen krijgen. Maar Davide hield de boot nog anderhalf jaar af... uiteindelijk viel ze toch voor hem, werden ze dolverliefd, en kregen ze inderdaad een heel mooi gezinnetje, met de nu bijna 1-jarige Lancelot als kers op de taart.
Hier de aflevering op Spotify, dit artikel gaat verder onder de Spotify-player:
Vervolgens spraken we een uur lang over Davide's werk als fotografe én haar ervaringen in de politiek. Ze legde uit dat ze bij haar foto's écht de persoon probeert 'te vangen,' als het ware. De energie, de uitstraling - de persoonlijkheid. Bij de DDS Zomerinterviews krijgt ze daar echt de tijd voor, omdat de personen in kwestie thuis gefotografeerd worden, op hun gemak. Zo vertelde dat ze met name heel erg trots op en blij is met de foto's die ze maakte van David Icke. Deze foto bijvoorbeeld:
Wat hier opvalt, aldus Davide, is dat Icke echt een 'verre blik' heeft: hij kijkt verder en dieper dan de meeste mensen, met heel sterke ogen. Ogen vol energie - vriendelijke maar krachtige energie. Op meerdere foto's heeft ze dat weten vast te leggen.
Luister de podcast hier op Spreaker. Artikel gaat verder onder de Spreaker-player.
Ook maakte ze natuurlijke foto's van de andere geïnterviewden zoals Ralf Dekker, Paul Cliteur, Jan Bennink en Sietske Bergsma. Met Sietske was het resultaat anders, omdat Sietske heel direct communiceert met haar volgers/mensen. Dat straalt ze ook uit, en dus was dat het centrale punt op de foto's. Daarbij werd Sietske ook echt vastgelegd in haar woning, waar je kunt zien hoe ze echt leeft. Hoe ze ontspant, hoe ze alles inricht. De atmosfeer, etc.
Vind jij het geweldig dat DDS Zomerinterviews doet, geschreven en via Podcasts, steun ons dan! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons écht het verschil te maken.
Jan Bennink was ook een heel interessant onderwerp, aldus Davide, omdat hij weer anders was dan Bergsma en Icke. Jan is een heel creatieve man, die heel succesvol is. Hij is gevoelig, lief, op zoek naar schoonheid. Maar tegelijkertijd is hij een man die totaal lak heeft aan wat anderen van hem denken. Dat wilde Davide dus goed vastleggen op de foto's die zij van hem maakte. Iedereen kan zien dat dit heel goed is gelukt.
Dus, luister naar de Space. Dat kan natuurlijk op X, maar het kan dus ook op Spotify en Spreaker (zie hierboven), óf op Google Podcasts of Apple Podcasts. En vergeet niet een recensie achter te laten: hoe meer 5-sterren reviews hoe beter!
Vind jij het geweldig dat DDS Zomerinterviews doet, geschreven en via Podcasts, steun ons dan! Doneer aan DDS, via BackMe, en help ons écht het verschil te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten